Με ανακοίνωσή της, η Νέα Σαλαμίνα παραθέτει τις θέσεις της για τις αποφάσεις του Μίλοραντ Μάζιτς, εκφράζοντας την αντίθεσή της σε αυτές!
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ επιθυμεί όπως τοποθετηθεί σχετικά με τις εξελίξεις που έχουν προκύψει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα τις τελευταίες μέρες και αφορούν ανακατατάξεις στον χώρο της διαιτησίας.
Θεωρούμε πως είναι παράξενο ο κ. Μάζιτς μέσα σε λίγες ώρες να έχει αντιληφθεί ότι η διαιτησία στο Κυπριακό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα ούτως ώστε να προβαίνει σε καρατομήσεις διαιτητών, ιδιαίτερα μετά τον τεράστιο απόηχο που είχε ένας ποδοσφαιρικός αγώνας.
Δυστυχώς τα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο της Κυπριακής διαιτησίας, τα οποία έχουμε ψέξει ουκ ολίγες φορές, είναι διαρθρωτικά και έχουμε βιώσει τις συνέπειες τους ως Σωματείο.
Αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς την ενημέρωση και έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας δεν μπορούν να ισχύσουν και παράλληλα δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις και δυσπιστία, τόσο όσον αφορά τον χρόνο που λήφθηκαν, όσο και τα κριτήρια που τις καθόρισαν. Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις αυτές θα πρέπει να μην ισχύσουν, μέχρι να ενημερωθεί από τον κ. Μάζιτς η Εκτελεστική Επιτροπή και αφού δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις και τύχουν έγκρισης.
Πιστεύουμε ότι θα ήταν προτιμότερο ο αρχιδιαιτητής να παραδώσει συνολική έκθεση αξιολόγησης για τη διαιτησία στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου και να συνοδεύεται με τις εισηγήσεις του. Θα μπορούσε κάλλιστα να μην ορίσει μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος διαιτητές που θεωρεί ότι δε θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους και να προχωρήσει στις όποιες αλλαγές με τη λήξη του.
Τα προβλήματα και οι αδυναμίες στον χώρο της διαιτησίας χρονολογούνται εδώ και δεκαετίες και ταλανίζουν το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Τονίζουμε την αναγκαιότητα να υπάρξει διαφάνεια και αξιοκρατία στη διαχείριση της κυπριακής διαιτησίας, έτσι ώστε να απαλλαγεί από τα οποιαδήποτε βαρίδια και εξαρτήσεις.
Διαβεβαιώνουμε τον κόσμο του Σωματείου μας, ότι η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ θα τοποθετηθεί, όταν καλεστεί, με παρρησία και θα εκφράσει απόψεις, εισηγήσεις και προτάσεις, μέσα στα πλαίσια του τίμιου παιχνιδιού και των αξιών που υπηρετεί από τη μέρα της ίδρυσής της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ