Ο Ρομέλου Λουκάκου δεν έχει καταφέρει να αποδείξει πως αξίζει τα 117 εκατ. ευρώ που ξόδεψε η Τσέλσι, έχει χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα της ομάδας του Τούχελ και το μυαλό του παραμένει στο Μιλάνο και την Ίντερ.
Η Ρεάλ Μαδρίτης με σόου του Καρίμ Μπενζεμά, επικράτησε με 3-1 της Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «μπλε» του Λονδίνου εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, πλήρωσαν τα λάθη τους και την αμυντική τους ανισορροπία ενώ στο επιθετικό κομμάτι, οι Χάβερτς και Μάουντ προσπαθούσαν μόνοι τους να ανατρέψουν το σκορ.
Για ακόμη ένα παιχνίδι, ο Ρομέλου Λουκάκου έμεινε στον πάγκο, με τον Τόμας Τούχελ να προτιμά τον Κάι Χάβερτς σε ρόλο «ψευτοεννιαρού» παρά τον Βέλγο επιθετικό για τον οποίο το καλοκαίρι ξόδεψε 117 εκατ. ευρώ. Ο Γερμανός τεχνικός έδωσε την ευκαιρία στον «Big Rom» να αποδείξει πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, βάζοντάς τον στο παιχνίδι στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης.
Στη μοναδική ευκαιρία που κατάφερε να γίνει απειλητικός, ο Λουκάκου αστόχησε από πλεονεκτική θέση και όντας αμαρκάριστος, στέλνοντας την κεφαλιά λίγο δίπλα από το δοκάρι του Κουρτουά, αστοχώντας σε μία φάση που θεωρείται ένα από τα δυνατά του σημεία.
Στη φετινή χρονιά, έχει καταφέρει να πετύχει μόλις 12 τέρματα σε 36 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ η συνέντευξη που παραχώρησε στο «Sky Sports» δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στην ομάδα αλλά και στην ψυχολογία του ίδιου του παίκτη. Μάλιστα, ο Βέλγος έχει πάρει αρκετές ευκαιρίες από τον Τούχελ όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει καταφέρει να «γραπώσει» τη σανίδα σωτηρίας.
Όπως όλα δείχνουν, ο Λουκάκου θα αποχωρήσει αυτό το καλοκαίρι από τους «μπλε» χωρίς να έχει εκπληρώσει όλους τους στόχους που είχε θέσει από το πρώτο πέρασμά του στην ομάδα και το όνομά του θα παραμείνει στα βιβλία της ιστορίας του συλλόγου ως ένα «ακριβό» λάθος.