Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε ακόμη μία νίκη και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, συνεχίζοντας το σερί που τη θέλει να μην συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από το τρίποντο εφόσον προηγηθεί στην αναμέτρηση.
Μισή ώρα ήταν αρκετή για τους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα για να καθαρίσουν το παιχνίδι απέναντι στη Μπέρνλι και να πάρουν ένα άνετο τρίποντο, παρά την όποια πίεση μπορεί να υπήρχε στην ομάδα μετά τη νίκη της Λίβερπουλ επί της Γουότφορντ (2-0) λίγο νωρίτερα.
Οι «πολίτες» προηγήθηκαν μόλις στο 5ο λεπτό με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε και γνώριζαν πως είχαν ήδη κερδίσει. Όχι από αλαζονεία, ούτε από υποβάθμιση της ποιότητας του αντιπάλου, αλλά λόγω του δικού τους εκπληκτικού ρεκόρ σε ολόκληρη τη σεζόν.
Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχει χάσει ούτε έναν βαθμό στα 23 παιχνίδια στα οποία προηγήθηκε στην φετινή σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ και πλέον κυνηγάει ένα εξωφρενικό ρεκόρ που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη ομάδα.
Εφόσον, διατηρήσει αυτό το στατιστικό της μέχρι το τέλος της χρονιάς, η Σίτι θα γίνει η πρώτη ομάδα που δεν χάνει βαθμό σε παιχνίδια που πήρε κεφάλι στο σκορ σε μία ολόκληρη σεζόν.