Ο Π.Ο. Ξυλοτύμπου, έχει στη φαρέτρα του δύο «γερά» χαρτιά, καθώς αγωνίζονται στην ομάδα οι Βινίσιους και Τζαΐλσον. Ο πρώτος έχει παραστάσεις Τσάμπιονς Λιγκ, με το ΑΠΟΕΛ, ενώ ο δεύτερος, έπαιξε σε μεγάλες ομάδες της Κύπρου, όπως η  Ομόνοια και η Νέα Σαλαμίνα.
Ο Δημήτρης Δημητρίου, προπονητής των δύο Βραζιλιάνων, σχολίασε στην ιστοσελίδα μας πως είναι να έχεις στο ρόστερ σου δύο ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία και υψηλές παραστάσεις.
Η σχετική αναφορά του:
«Είναι μεγάλη χαρά για εμένα να έχω παίκτες της ποδοσφαιρικής αξίας του Βινίσιους που έχει αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και του Τζαΐλσον που έχει αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες του Κυπριακού ποδοσφαίρου όπως η Ομόνοια όσο και η Νέα Σαλαμίνα. Είναι ποδοσφαιριστές που αφήνουν το στίγμα τους στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο. Σπουδαίοι χαρακτήρες με προσωπικότητα και είναι πολύ τυχεροί οι νεαροί που αγωνίζονται δίπλα τους. Η βοήθεια και των δύο είναι πολύ σημαντική στη φετινή μας πορεία και μαζί με τους άλλους ποδοσφαιριστές μας, έχουν φτιάξει ένα οικογενειακό περιβάλλον μέσα στην ομάδα».

Θράσος Δημητρίου