Ο Ντιόγο Ζότα χρειάστηκε μια καλή στιγμή για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Γουότφορντ και να βάλει τα θεμέλια της νίκης για να βρεθεί η Λίβερπουλ προσωρινά στην κορυφή! Οι «κόκκινοι» επιβλήθηκαν 2-0 των «hornets» στο «Άνφιλντ» σε πολύ κακό ματς, όμως, ακόμα κι έτσι έκαναν το πρώτο από τα βήματα που χρειάζονται στη διεκδίκηση του 20ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους. Ο Κλοπ έφτασε τις 160 νίκες σε 250 ματς στην Πρέμιερ!  
Μέσα σε 34 δευτερόλεπτα έγιναν όσα δεν είχαν σημειωθεί μέχρι τότε και… δεν ξανάγιναν στα επόμενα λεπτά του πρώτου μέρους.
Στο 22′ γράφτηκε η μεγαλύτερη ιστορία του παιχνιδιού της Λίβερπουλ με την Γουότφορντ στο «Άνφιλντ». Ένα ματς αρκετά μέτριο, με την ομάδα του Κλοπ να μοιάζει εκτός ρυθμού και τους «hornets» να προσπαθούν να σώσουν… ό,τι μπορούσαν, αφού τα δικά τους εντός προγράμματος ματς είναι τα επόμενα που έρχονται, προκειμένου ν’ αποφευχθεί ο υποβιβασμός.
Κάπως έτσι, στο 22′, ο Κούτσκα από αριστερά στην περιοχή της Λίβερπουλ είδε τον Άλισον να του σταματάει το σουτ με τα πόδια και στην εξέλιξη της στιγμής, ο Ζότα στην απέναντι εστία σκόραρε. Ο Γκόμες του έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Πορτογάλος πρόλαβε την έξοδο του Φόστερ, έκανε το 1-0, έστειλε τη Λίβερπουλ στην κορυφή της βαθμολογίας προσωρινά και πέτυχε το δικό του 20ο γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Οι παίκτες του Κλοπ προσπάθησαν να δώσουν ένταση στο δεύτερο μέρος, αλλά αυτό γρήγορα έδωσε τη θέση του στο ίδιο τέμπο που επικρατούσε και στο πρώτο ημίχρονο. Με την Λίβερπουλ να έχει ανούσια υπεροχή και την Γουότφορντ πίσω να περιμένει και να βγαίνει στην επίθεση υπό προϋποθέσεις όταν θα είχε χώρους.
Στο 57′ ο Ζοάο Πέδρο προκάλεσε… χτυποκάρδια στο «Άνφιλντ» όταν ολομόναχος σούταρε με δύναμη και έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Άλισον. Κάτι προσπάθειες των Ζότα και Φαν Ντάικ από… αέρος δεν είχαν στόχο για τους «κόκκινους», οι οποίοι τελικά διεύρυναν το προβάδισμα στο 89′.
Ο Κούτσκα ανέτρεψε τον Ζότα εκτός φάσης στα μαρκαρίσματα στην περιοχή της Γουότφορντ από στατική φάση, ο VAR είπε στον ρέφερι να πάει στο βίντεο κι εκείνος αποφάσισε την παράβαση. Από την άσπρη βούλα ο Φαμπίνιο ευστόχησε για το τελικό 2-0.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λίβερπουλ: Άλισον, Γκόμες, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τζόουνς (62′ Φαμπίνιο), Χέντερσον, Τιάγκο (90′ Μίλνερ), Σαλάχ (69′ Μανέ), Φιρμίνο, Ζότα
Γουότφορντ: Φόστερ, Φεμένια, Καμπασέλε, Σαμίρ, Καμαρά, Λούσα (78′ Κλέβερλι), Σαρ, Σισοκό, Κούτσκα, Ερνάντες (78′ Ντένις), Ζοάο Πέδρο (78′ Κινγκ)