Ο Εθνικός Άχνας κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη με 1-0 απέναντι στον Ολυμπιακό, στο Δασάκι, για την 4η αγωνιστική της β’ φάσης.
Το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα πέτυχε ο Ντούρις στο 45+4’, με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι.
Συγκεκριμένα, στο 44’ ο Βασίλης Δημητρίου έδειξε το σημείο του πέναλτι για μαρκάρισμα του Σαμπίνια πάνω στον επιθετικό των γηπεδούχων, αλλά η επαναληπτική προβολή έδειξε πως ο Σλοβάκος παραπάνω έχασε τον βηματισμό του, παρά ανατράπηκε από τον αμυντικό των μαυροπρασίνων. Ο VAR, Χρυσοβαλάντης Θεουλή, κάλεσε στο on field review τον διεθνή διαιτητή, διότι είχε αντίθετη άποψη, αλλά, ο Βασίλης Δημητρίου δεν άλλαξε την απόφαση του.
Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες με Μακρή και Γουίλσον να ισοφαρίσει, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.
Στους 20 βαθμούς έφτασε ο Εθνικός Άχνας, στους 26 παρέμειναν οι μαυροπράσινοι.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Χριστοδούλου, Πηλέας, Άδωνη, Άμπραχαμ, Μ. Ηλία (71′ Ιωάννου), Κουντόμπιακ, Ζάκπα, Γκόρουπετς, Μάζουρεκ (90′ Κουμής), Χολ, Ντούρις.
Στον πάγκο: Μπογκατίνοφ, Boϊτκόφσκι, Περατικός, Κ. Ηλία, Ντόλεζαλ, Ιωάννου, Κυπριανού, Ταράσοφς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μολ, Σαμπίνια, Σάλι (61′ Κα), Μανρίκε, Πεχλιβάνης (84′ Ευτυχίδης), Κονφέ (76′ Γουίλσον), Ντιανέ, Νάνι, Κυριάκου, Μανιάς (45′ Μακρής), Τιάγκο (61′ Γκουστάβο).
Στον πάγκο: Κόβατς, Τσούπιτς, Μποβέδα, Ανδρονίκου, Γουακάσο, Χαραλάμπους.

ΣΚΟΡΕΡ: Nτούρις (45+4′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάζουρεκ, Άμπραχαμ, Γκόρουμπετς, Άδωνη / Ντιανέ, Σάλι, Κυριάκου, Κα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: 400 περίπου

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ.
3′ Πλασέ του Πεχλιβάνη, ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση  λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι.
3′ Ο Μολ αποκρούει το σουτ του Μ. Ηλία,ο οποίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.
ΣΧΟΛΙΟ: Η έναρξη του αγώνα, αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια. Ο Εθνικός προσπαθεί να κυριαρχήσει, ο Ολυμπιακός με τη σειρά του θέλει να αξιοποιήσει τα κενά που αφήνουν οι γηπεδούχοι με αντεπιθέσεις.
14′ Σπουδαία απόκρουση του Μολ μετά από κεφαλιά του Μάριου Ηλία, αφού προηγήθηκε πολύ καλό σε εκτέλεση, φάουλ από τον Πηλέα.
18 Κίτρινη στον Μάζουρεκ.
25′ Σουτ του Μάζουρεκ, μπλοκάρει ο Μολ.
30′ Η ευκαιρία του αγώνα με τον Ζάκπα. Ο επιθετικός του Εθνικού τετ-α-τετ με τον Μολ, με τον κίπερ των φιλοξενουμένων να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ το πλασέ του επιθετικού.
34′ Κίτρινη στον Άμπραχαμ.
37′ Kίτρινη στον Ντιανέ.
38′ Παράλληλο γύρισμα του Πεχλιβάνη, ο Πηλέας έκανε το τάκλιν, η μπάλα βρήκε στον Σάλι που αιφνιδιάστηκε, και έφυγε έξω.
44′ Ο Βασίλης Δημητρίου σφύριξε πέναλτι για τον Εθνικό σε μαρκάρισμα του Σαμπίνια στον Ντούρις, αλλά από την επαναληπτική προβολή φαίνεται ο Ντούρις να χάνει τον βηματισμό του και να πέφτει παρά από μαρκάρισμα του αμυντικού. Ο VAR, Χρυσοβαλάντης Θεουλή, έστειλε τον ρεφ στο on field review, επειδή διαφώνησε με την απόφαση του, αλλά ο ρεφ επέμενε ότι έγινε παράβαση και έδειξε το σημείο του πέναλτι.
45+5′ ΓΚΟΛ 1-0. Ο Ντούρις ευστοχεί και ανοίγει το σκορ.

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.
ΣΧΟΛΙΟ:
Το πρώτο ημίχρονο στο Δασάκι της Άχνας ανάμεσα σε Εθνικό και Ολυμπιακό τα είχε! Η αναμέτρηση άρχισε πολύ καλά με μια ευκαιρία για κάθε ομάδα.
Όσο περνούσε ο χρόνος, οι γηπεδούχοι, στο ντεμπούτο του Αντρέι Ράζντραχτ στον πάγκο, είχαν τον έλεγχο και ήταν πιο απειλητικοί χάνοντας την ευκαιρία του αγώνα με τον Ζάκπα στο 30’ αλλά ο Ζοέλ Μολ κράτησε σωτήρια το μηδέν, στο πλασέ του επιθετικού του Εθνικού.
Όλα αυτά όμως, μέχρι το 44’, όταν ο ρεφ Βασίλης Δημητρίου, σφύριξε πέναλτι για την ομάδα της Άχνας, σε μαρκάρισμα του Σαμπίνια πάνω στον Ντούρις. Από την επαναληπτική προβολή, φαίνεται να χάνει τον βηματισμό του ο Σλοβάκος φορ παρά να ανατρέπεται από τον αμυντικό των μαυροπρασίνων. Ο VAR, Χρυσοβαλάντης Θεουλή, έστειλε τον διεθνή διαιτητή στο on field review, διότι είχε αντίθετη άποψη, αλλά αυτός επέμεινε στην απόφαση του.
Ο Ντούρις στο 45+4’ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε γράφοντας το 1-0, που έστειλε τους δύο αντιπάλους στα αποδυτήρια.
Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Μακρής αντί Μανιά.
ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΜΕΡΟΥΣ.
47′ Κίτρινη στον Σάλι.
51′ Φαλτσαριστό πλασέ του Τιάγκο, η μπάλα πάνω από την εστία.
56′ Κίτρινη στον Κυριάκου.
61′ Κα και Γκουστάβο αντί των Σάλι και Τιάγκο.
66′ Μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Μολ βγαίνει από την περιοχή του και διώχνει με το κεφάλι.
67′ Σουτ του Κα, λίγο έξω.
71′ Μοναδική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Πλασέ του Μακρή σε ανυπεράσπιστη εστία, πάνω από τα δοκάρια.
71′ Αλλαγή για τον Εθνικό. Ιωάννου στη θέση του Μ. Ηλία.
75′ Σουτ του Μανρίκε από διαγώνια θέση, άουτ.
76′ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Γουίλσον μέσα, Κονφέ έξω.
82′ Γύρισμα του Μάζουρεκ, πέφτει κα απομακρύνει ο Μολ.
84′ Ευτυχίδης στη θέση του Πεχλιβάνη.
86′ Απίστευτη χαμένη ευκαιρία με τον Γουίλσον να κάνει το πλασέ και να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χριστοδούλου.
88′ Κίτρινη στον Γκόρουμπετς.
90′ Κουμής εντός, Μάζουρεκ εκτός.
90+3′ Κίτρινες σε Άδωνη και Κα.

 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ