Με τις 29 από τις 32 ομάδες που θα συμμετέχουν στο Μουντιάλ του Κατάρ να είναι γνωστές, ήρθε η ώρα να δούμε την καλύτερη ενδεκάδα, από τους ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ, που δεν θα αγωνιστούν στη τελική φάση του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Μια ενδεκάδα παιχταράδων που θα απουσιάσει σίγουρα από το φετινό Μουντιάλ! Το παζλ των χωρών που θα συμμετέχουν στο Μουντιάλ του Κατάρ θα συμπληρωθεί τον Ιούνιο. Ωστόσο υπάρχει ήδη μία εικόνα για το ποιοι θα είναι οι αστέρες της Πρέμιερ Λιγκ που σίγουρα θα λάμψουν διά της απουσίας τους. Στη στελέχωση της ενδεκάδας υπάρχουν παίκτες από τις χώρες που έχουν ήδη αποκλειστεί, με μία μόνο εξαίρεση που θα διαβάσετε στη συνέχεια. Γράψτε μας στα σχόλια ποιους θεωρείτε εσείς τις μεγαλύτερες απουσίες όσον αφορά τη διοργάνωση του Κατάρ.

Τερματοφύλακας: Mάρτιν Ντουμπράβκα (Σλοβακία,Νιούκαστλ)
Ο βασικός τερματοφύλακας της Νιούκαστλ, αγωνίστηκε μόλις δύο φορές στα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου λόγω τραυματισμού. Ο Ντουμπράβκα ήλπιζε ότι ίσως η χώρα του διεκδικήσει την είσοδο της μέσω των play-off λόγω του αποκλεισμού της Ρωσίας αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η Σλοβακία τερμάτισε στον όμιλό της πίσω από την Κροατία και τη Ρωσία. Ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής τόσο για τους «Magpies» όσο και για την χώρα του. Δεν είναι απίθανο ωστόσο να τον δούμε να αλλάζει ποδοσφαιρική στέγη το καλοκαίρι.

Δεξί μπακ: Κάποιος από την εθνική Αγγλίας
Έχουμε και λέμε: Κιέραν Τρίπιερ, Κάιλ Γουόκερ, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρις Τζέιμς, Κάιλ Γουόκερ-Πίτερς, Ταρίκ Λάμπτεϊ, Αάρον Βαν Μπισάκα. Καλή τύχη Γκάρεθ Σάουθγκεητ, αν κι έχεις αποδείξει ότι μπορείς να τους πάρεις και όλους. Το πιο τρελό είναι ότι κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, δεν αγωνίστηκε κανείς από τους προαναφερόμενους αλλά ο Μπεν Γουάιτ.

Κεντρικός αμυντικός: Τσανγκλάρ Σογιοντσού (Τουρκία, Λέστερ)
Ο Τούρκος κεντρικός αμυντικός δε θα βρεθεί με την εθνική του ομάδα στη τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Κατάρ. Ο Σογιοντσού πραγματοποίησε πέρσι εξαιρετικές εμφανίσεις με τις «Αλεπούδες» όμως φέτος έχει κινηθεί σε ρηχά νερά. Το όνειρο μίας συμμετοχής στο Μουντιάλ σταμάτησε στην Πορτογαλία, όπου η Τουρκία αποκλείστηκε, χάνοντας με 2-1 από τους Ίβηρες.

Κεντρικός αμυντικός: Βίκτορ Λίντελοφ  (Σουηδία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα απουσιάσει από το Μουντιάλ του Κατάρ. Οι Σουηδοί δε τα κατάφεραν στον δικό τους τελικό με την Πολωνία χάνοντας 2-0.  Αγωνίστηκε σε δέκα παιχνίδια της προκριματικής φάσης φορώντας το περιβραχιόνιο σε αρκετά από αυτά.

Αριστερό Μπακ: Άρθουρ Μαζουάκου (Κονγκό, Γουέστ Χαμ)
Ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη ποιότητα αλλά ελάχιστη συμμετοχή στη φετινή Γουέστ Χαμ συναντάται στη λίστα των απόντων. Ο λόγος για τον «Κινκγ Άρθουρ». Μετά την ήττα του Κονγκό από το Μαρόκο, ο Μαζουάκου θα παρακολουθήσει το Μουντιάλ παρέα με τους συμπατριώτες του, από το σπίτι. Φυσικά πρέπει να δούμε τη θέση του στην ενδεκάδα μπορεί να πάρουν οι Ρόμπερτσον ή Τίρνι, εάν η Σκωτία δε τα καταφέρει.

Κεντρικός Χαφ: Ζορζίνιο (Ιταλία, Τσέλσι)
Η περσινή σεζόν για τον μέσο της Τσέλσι ήταν ονειρική. Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με τους «Μπλε» και του EURO με την Ιταλία, τον έβαλαν στη συζήτηση για τη «Χρυσή Μπάλα». Το δικό του χαμένο πέναλτι έστειλε στα play-off την Ιταλία κι εκεί την περασμένη εβδομάδα, γνωρίζουμε όλοι λίγο πολύ τι συνέβη.

Κεντρικός Χαφ: Τόμας Σούτσεκ (Τσεχία, Γουέστ Χαμ)
Ο πανύψηλος Τσέχος μετά από μία πολύ πετυχημένη παρουσία στο EURO 2020, δε θα ταξιδέψει στο Κατάρ. Οι Τσέχοι πάλεψαν γενναία στα play-off απέναντι στους Σουηδούς. Ένα γκολ στην παράταση έβαλε τέλος στο δικαίωμά τους να διεκδικήσουν απέναντι στην Πολωνία το μαγικό εισιτήριο.

Κεντρικός Χαφ: Μάρτιν Όντεγκααρντ (Νορβηγία, Άρσεναλ)
Ο 23χρονος Νορβηγός είναι ήδη εδώ κι ένα χρόνο αρχηγός στην εθνική του ομάδα. Η χώρα του περιμένει πολλά από αυτόν και τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ωστόσο θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μέχρι το 2026 όσον αφορά τη συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Oι Νορβηγοί τερμάτισαν στη τρίτη θέση του ομίλου τους, πίσω από Ολλανδία και Τουρκία.

Δεξιός πλάγιος μέσος: Μοχάμεντ Σαλάχ (Αίγυπτος, Λίβερπουλ)
Θα μπορούσε να είναι και ανάρτηση στο τμήμα προσωπικού δράματος. Ίσως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Πρέμιερ Λιγκ κι ένας από τους πέντε καλύτερους στον κόσμο δε θα ταξιδέψει στο Μουντιάλ. Κύριος υπεύθυνος ο συμπαίκτης του στη Λίβερπουλ Σάντιο Μανέ. Ο Σενεγαλέζος με δικό του πέναλτι στέρησε το πρωτάθλημα Αφρικής τον Φεβρουάριο από τον Σαλάχ. Το ίδιο συνέβη και την Τρίτη με το Σαλάχ να σκέφτεται ακόμα και την απόσυρση από την εθνική του ομάδα.

Αριστερός πλάγιος μέσος: Λουίς Ντίαζ (Κολομβία, Λίβερπουλ)
Αν και δεν έχει προλάβει ν’ αγωνιστεί σε πάρα πολλά παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς για ότι ο Ντίαζ ήρθε για να μείνει. Δυστυχώς για εκείνον δε θα ταξιδέψει στο Κατάρ καθώς η Κολομβία τερμάτισε στην 6η θέση των προκριματικών της Νότιας Αμερικής.

«Ψευτοεννιάρι»: Ριάντ Μαχρέζ (Αλγερία, Μάντσεστερ Σίτι)
Σαν άλλοι Πεπ Γκουαρδιόλα αλλάξαμε θέση τον Μαχρέζ γιατί δε μπορεί να λείπει από αυτή την ενδεκάδα. Είναι πραγματικά απίστευτος ο τρόπος που οι Αλγερινοί έχασαν την πρόκριση στο Μουντιάλ. Στο παιχνίδι με το Καμερούν κρατούσαν μέχρι το 124ο λεπτό της παράτασης την πρόκριση στα χέρια τους. Ο Εκαμπί ωστόσο είχε διαφορετική άποψη. Η Αλγερία που λογίζονταν ως φαβορί για τη κατάκτηση και του Κόπα Άφρικα, είδε σε δύο μήνες τα πάντα να χάνονται.