Η Μπαρτσελόνα μπαίνει δυναμικά στη διεκδίκηση για την απόκτηση του Αντόνιο Ρούντιγκερ.
Ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός απάντησε ξανά αρνητικά στην πρόταση να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Τσέλσι, μολονότι είναι βασική επιλογή του Τόμας Τούχελ για την άμυνα των «μπλε», έχοντας στα χέρια του προτάσεις από άλλες ομάδες.
Η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μπάγερν Μονάχου, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους προσέγγισαν τον Ιανουάριο την Τσέλσι και επιμένουν για τον Ρούντιγκερ, αλλά η ομάδα του Λονδίνου δεν θέλει να τον παραχωρήσει και μάλιστα του πρότεινε διετή επέκταση του συμβολαίου του, που λήγει το καλοκαίρι.
Σύμφωνα όμως με το «Sky Germany» και η ομάδα της Βαρκελώνης μπαίνει δυναμικά στη διεκδίκηση του και κατέθεσε πρόταση στον Γερμανό αμυντικό, ο οποίος θέλει πρώτα να εξετάσει όλες τις προτάσεις που θα έχει στα χέρια του, πριν αποφασίσει το που θα συνεχίσει την καριέρα του το καλοκαίρι, όταν και μένει ελεύθερος.
Μάλιστα σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο αθλητικός διευθυντής των «μπλαουγκράνα», Ματέου Αλεμάνι, με τον βοηθό του, Ζόρντι Κρόιφ, συναντήθηκαν προχθές σε εστιατόριο της Βαρκελώνης με τον ατζέντη του Ρούντιγκερ, Σαρ Σενεσί, και συζήτησαν το ενδεχόμενο της συνεργασίας τους. Η συνάντηση κράτησε περίπου τρεις ώρες και οι παράγοντες της «Μπάρτσα» κατέθεσαν τη δική τους πρόταση για τον διεθνή Γερμανό.
Ο Ρούντιγκερ από την ημέρα που ανέλαβε ο Τούχελ την ομάδα είναι βασικός, αλλά σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, έχει ζητήσει εβδομαδιαίες αποδοχές στις 370 χιλιάδες ευρώ, αλλά η διοίκηση του προσφέρει 240 χιλιάδες.