Το πρόγραμμα της Εθνικής στο νέο Πρωτάθλημα Εθνών βάζει σε διάφορες σκέψεις την ομοσπονδία, αφού η προετοιμασία της θα έχει άμεση σχέση και με το πότε θα ολοκληρωθούν οι εγχώριες διοργανώσεις.
Ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί το πρόγραμμα του πρωταθλήματος μέχρι το φινάλε, παρά μόνο μέχρι τον α’ γύρο της β’ φάσης. Σκοπός είναι να ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή, 15 Μαΐου, ενώ ο τελικός του κυπέλλου θα διεξαχθεί είτε την Τετάρτη, 18 Μαΐου, είτε το Σάββατο στις 21 του μήνα.
Το πρώτο ματς της Εθνικής είναι προγραμματισμένο στις 2 Ιουνίου και βάσει των διεθνών κανονισμών, η πρώτη συγκέντρωση μπορεί να γίνει στις 30 Μαΐου. Δεν μπορεί ο κάθε ομοσπονδιακός να καθορίζει από μόνος του το πρόγραμμα, ωστόσο, είναι εφικτό να γίνει νωρίτερα η πρώτη συγκέντρωση, εάν κι εφόσον δώσουν την συγκατάθεσή τους οι ομάδες (είναι η μοναδική προϋπόθεση).
Αυτό που ανησυχεί την ΚΟΠ είναι η νέα έξαρση του κορωνοϊού. Εάν προκύψουν ξανά αρκετά κρούσματα σε ομάδες και οδηγηθούμε σε νέες αναβολές αγώνων, τότε ο ιός θα τα φέρει όλα τούμπα. Στην ομοσπονδία έγιναν διάφορες σκέψεις, μέχρι και να διεξαχθούν αγώνες χωρίς VAR, εφόσον δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον!

Ανδρέας Βεντούρης