Την Παρασκευή 1η Απριλίου αρχίζουν οι προκριματικοί αγώνες του Πανευρωπαϊκού Ομαδικού Πρωταθλήματος Αντρών στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση.
Οι χώρες που είναι στον όμιλο της Κύπρου είναι η Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Αρμενία, Σκωτία και Λιθουανία. Οι πρώτες δύο ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση.
Όσο αφορά την εθνική μας αυτή τη φορά και για πρώτη φορά θα αγωνιστεί με Μάριο Γιάγκου και τρία νεότερα παιδιά που για πρώτη φορά θα στελεχώσουν την Εθνική Κύπρου στους άνδρες.
Στόχος της εθνικής μας είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τους αγώνες θα πρέπει να στείλουν τα στοιχεία τους στο email [email protected].
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο πολυπροπονητήριο Ευάγγελος Φλωράκης. Όσοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους 48 ωρών τεστ αντιγόνου ή 72 ωρών pcr.
Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με το  μεγάλο αστέρι της Εθνικής μας Μάριο Γιάγκου πάνω στον οποίο η ομάδα μας στηρίζει πολλά.
Ο Μάριος μας είπε τα ακόλουθα:
«Μετά από δ’υο χρόνια πανδημίας και δυσκολίων η ομοσπονδία μας κλήθηκε να διοργανώσει αυτούς τους αγώνες. Είναι μεγάλη επιτυχία για την ομοσπονδία μας και για την Εθνική μας να διοργανώσουν τέτοιου είδους αγώνες. Έγιναν οι σωστές προετοιμασίες και πιστεύω πως θα είναι μια πολύ καλή πετυχημένη διοργάνωση.  Αυτή τη φορά χρειαζόμαστε και τον κόσμο να έρθει να στηρίξει την Εθνική μας έτσι ώστε να έρθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα έχουμε και το πλεονέκτημα της έδρας αλλά και το σημαντικότερο τους οπαδούς μας. Σαν αθλητής θεωρώ και πιστεύω ότι είναι διαφορετικό το συναίσθημα να αγωνίζεσαι σε ευρωπαϊκούς αγώνες στην έδρα σου και να έχεις και τους δικούς σου ανθρώπους και τον δικό σου κόσμο εκεί. Ναι σίγουρα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πίεση. Εγώ σαν αθλητής που αγωνίστηκα πολύ στο εξωτερικό σε διασυλλογικό και εθνικό επίπεδο σας λέω ότι δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να αγωνίζεσαι με τον κόσμο σου».