Όσοι γνωρίζουν τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν σήμερα στην ομάδα της Αλκής, καταλαβαίνουν και την επιθυμία να αλλάξει το σκηνικό στο σωματείο της Λάρνακας.
Παρόλο ότι φαίνεται να μην είναι εύκολη προς υλοποίηση η επιθυμία ενοποίησης με την ΑΕΚ, εντούτοις, αυτή η επιθυμία επανήλθε στο προσκήνιο, επειδή η κατάσταση στην Αλκή, όχι απλά είναι δύσκολη, παρά μόνο φαίνεται να μην υπάρχει τρόπος να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο.
Η ευθύνη βέβαια, βαραίνει αυτούς που αποφάσισαν το καλοκαίρι να κινηθούν με το τεράστιο μπάτζετ, το οποίο είναι δυσανάλογο με τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα που διαθέτει το σωματείο.
Συγκεκριμένα, μέσα από μία έρευνα που κάναμε και μετά από διασταυρωμένες πληροφορίες, μάθαμε ότι το μηνιαίο μπάτζετ ανέρχεται στις 50 χιλιάδες ευρώ το μήνα και σήμερα οι ποδοσφαιριστές, είναι πληρωμένοι μέχρι το Νοέμβριο του 2021, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική, όχι μόνο να πληρωθούν τους μήνες που εκκρεμούν αλλά και εν όψει της συνέχειας που αφορά τους τελευταίους μήνες της σεζόν.
Η αποχώρηση του Σκωτσέζου Άντι Μέντγουικ δεν ήρθε τυχαία. Κάλυψε μεν κάποιες πληρωμές, αλλά αντιλήφθηκε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει και αυτός είναι ο λόγος που σήμερα η Αλκή είναι μία ποδοσφαιρική ομάδα, που βαθμολογικά διεκδικεί ακόμα την άνοδο αλλά ελάχιστοι πιστεύουν ότι θα τα καταφέρει, με όλα αυτά τα εσωτερικά προβλήματα.
Ιστορικά στελέχη πάντως, είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα ότι το μπάτζετ του καλοκαιριού, ήταν επικίνδυνο και σήμερα βλέπουν τους φόβους τους να επαληθεύονται.
Ενδεχομένως μάλιστα, αν δεν βρεθεί λύση, να κλείσει η σεζόν με έλλειμμα ίσως και 300 χιλιάδες ευρώ!