Θα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Σχεδόν τέσσερα χρόνια. Τόσο μεγάλο είναι το διάστημα που πέρασε από την τελευταία φορά που ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση αναμετρήθηκαν σε αγώνα πλέι οφ για το Πρωτάθλημα Cyta.
Ήταν 12 Μαΐου 2018, όταν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο ΓΣΠ σε ένα ματς που έγραψε ιστορία, αφού οι «γαλαζοκίτρινοι» πήραν τη νίκη με 2-1 στο φινάλε με γκολ του Ποτέ και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου.
Η… αδιάφορη Ανόρθωση έβαλε πολύ δύσκολο στο ΑΠΟΕΛ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Στο 25’  άνοιξε το σκορ με τον Παλάνκα, όμως η ανατροπή τίτλου έγινε με τα γκολ των Νσούε (43’) και Ποτέ (89’).
Ακολούθησαν τρεις σεζόν, χωρίς μεταξύ τους αγώνα στα πλέι οφ. Το 2019, η Ανόρθωση δεν μπήκε στα πλέι οφ, το 2020, είχαμε μόλις ένα αγώνα για τη δεύτερη φάση, μιας και μετά είχαμε οριστική διακοπή λόγω πανδημίας, ενώ το 2021, το ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που δεν μπόρεσε να μπει στο πρώτο γκρουπ.
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων στον αγώνα που έγινε στις 12 Μαΐου 2018:
ΑΠΟΕΛ (Μπρούνο Μπαλταζάρ): Πέρεθ, Νσούε, Πολιάκοφ (80’  Αλωνεύτης), Μερκής (70’  Ζαχίντ), Λάγο (46’  Ιωάννου), Μοράις, Σόουζα, Εμπεσίλιο, Σάλαϊ, Ντελατόρε, Ποτέ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Ρόνι Λέβι): Αρούς, Κοφί, Σίλντενφελντ, Στρούνα, Πράνιτς, Βίκτορ, Οικονομίδης, Ιγκιεμπόρ, Ράγιος, Καρλίτος (62’  Αμπντουλάγιεφ), Παλάνκα (81’  Ματθαίου)
Τέσσερα χρόνια μετά, το ερχόμενο Σάββατο 2 Απριλίου, οι δύο ομάδες θα τα πουν ξανά…
Δείτε το βίντεο…