Στη συζήτησή μας με τον Ρενάτο Μαργκάσα, θα ήταν ασφαλώς αδύνατο να μην ρωτούσαμε για την άποψή του για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας και τη μάχη του τίτλου.

-Ποια ή άποψή σου για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας;
«Δύσκολο κι ανταγωνιστικό. Είναι πάρα πολύ καλό. Έχουμε πέντε εισιτήρια για Ευρώπη. Οι ομάδες θα πρέπει να καταλάβουν πως είναι σημαντικό να ανεβάσουμε το επίπεδο για να πλησιάσουμε ξανά τις άλλες χώρες. Βλέπω τον Απόλλων και το ΑΠΟΕΛ για το πρωτάθλημα, αλλά στα πλέι οφ θα χάσουν βαθμούς όλες οι ομάδες. Ακόμη και η ΑΕΚ. Είναι αδύνατον να ξέρεις από τώρα τον πρωταθλητή».

-Δεν δίνεις προβάδισμα στον Απόλλωνα;
«Ναι, του δίνω διότι είναι μια ομάδα που δεν χάνει εύκολα. Φαίνεται ότι το κλίμα είναι καλό. Μεταξύ του προπονητή και των παικτών. Ο Απόλλων έχει την πίεση γιατί έχει χρόνια να το πάρει αλλά φαίνεται μια δεμένη ομάδα».

-Βλέπεις μόνο το ΑΠΟΕΛ να διεκδικεί τον τίτλο από τον Απόλλωνα;
«Το ΑΠΟΕΛ έχει το dna του νικητή κι αυτό παίζει ρόλο. Οι ποδοσφαιριστές νιώθουν με τη φανέλα και τον κόσμο πίσω τους ότι μπορούν. Ήταν ξανά πέντε ή επτά βαθμούς πίσω αλλά πήρε το πρωτάθλημα. Έχει μια ιστορία πίσω του. Η πιο δυνατή ομάδα για να κυνηγήσει τον Απόλλων είναι το ΑΠΟΕΛ».

-Ανέφερες προηγουμένως και την ΑΕΚ. Τι είναι αυτό που της λείπει;
«Της λείπει η… καλή πίεση που πρέπει να έχει για να κάνει πρωταθλητισμό. Έχει κόσμο, αλλά δεν βάζει πίεση όπως σε άλλες ομάδες. Αγαπάει την ομάδα, αλλά όταν χάνει απομακρύνεται λίγο. Πρέπει να πάει στο γήπεδο και να ζητήσει παραπάνω πράγματα. Να βάλει πίεση κι ο κόσμος. Είναι πολύ καλή ομάδα, έχει τα πάντα. Καλοί παίκτες, πολύ καλό πρόεδρο, άψογες συνθήκες, αλλά πρέπει να μπει μεγαλύτερη πίεση για να πάρει το πρωτάθλημα. Αυτό της λείπει, τίποτα άλλο. Έχω παίξει στην ΑΕΚ, είναι πραγματικά κρίμα να μην μπορεί να πάρει τον τίτλο. Αυτό της λείπει μόνο, μεγαλύτερη πίεση, ένα σπρώξιμο για το κάτι παραπάνω».

Ανδρέας Βεντούρης