Αντίδραση από τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΛ για το νέο γήπεδο της Λεμεσού.
Η ανακοίνωση:
«Το 1979 η Αθλητική Ένωση Λεμεσού φτάνει στον τελικό κυπέλλου κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, την ίδια χρονιά λίγο πριν τον τελικό οργανώνεται και συστήνεται επιτροπή για καλύτερη οργάνωση της κερκίδας, η οποία και ονομάζεται ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ.
Δύο χρόνια αργότερα τον Φεβρουάριο του 1981, ο ΣΥ.Φ.ΑΕΛ μετά από συνεδρία παίρνει μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις στην ιστορία της Α.Ε.Λ, την μεταφορά δηλαδή του κόσμου της ομάδας στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ κερκίδα. Ο κόσμος τότε ξεκίνησε να εισέρχεται στο γήπεδο από την είσοδο με τον αριθμό 3, πράγμα το οποίο στην αρχή έμοιαζε τόσο ασήμαντο, αλλά στην συνέχεια αποτέλεσε και αυτό από μόνο του τεράστια ιστορία, καθώς είναι ο λόγος που ο πυρήνας των οργανωμένων ονομάστηκε ‘’ΘΥΡΑ 3’’.
Τα πιο πάνω είναι ιστορικά γεγονότα, είναι μέρος της παρακαταθήκης του Συλλόγου και οφείλουν να λαμβάνονται υπόψιν πριν από κάθε σημαντική απόφαση. Αυτό δυστυχώς κάποιοι δεν το έπραξαν για ακόμη μια φορά και θεωρούν πως ο κόσμος θα το καταπιεί όπως κατάπιε και τα υπόλοιπα που αφορούν το νέο γήπεδο.
Δυστυχώς γι’ αυτούς η ασέβεια έχει και τα όρια της και ειδικά όταν αγγίζει τα όρια της ιεροσυλίας. Κάποιοι με τα λεφτά του κοσμάκη έκοψαν και έραψαν μόνοι τους τα τελευταία χρόνια για να φτιάξουν ένα γήπεδο ‘’παλάτι’’ το οποίο στην πορεία εξελίχθηκε σε παλατάκι.
Με μοναδική τους έγνοια τα λεφτά αυτοί οι “κύριοι” έδωσαν στο γήπεδο την συγκεκριμένη ονομασία σπαταλήσαν συνολικά πάνω από 38 + 10 εκατομμύρια ευρώ παραδίδοντας το γήπεδο με μικρότερη χωρητικότητα απ’ ότι είχε ανακοινωθεί αρχικά και δεν μερίμνησαν να φτιάξουν δυο πέταλα στα οποία θα μπορούν να στεγάζονται οι οργανωμένοι και των δύο ομάδων, παραδίδοντας ένα πέταλο για να χρησιμοποιείται και από τους δύο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτά που συμβαίνουν η χώρα πρωτοτυπεί για ακόμα μια φορά, απλώς δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν είναι στον τομέα της ανικανότητας ή της κερδοσκοπίας.
Για να μην μακρηγορούμε, απαιτούμε από την διαχειριστική επιτροπή του γηπέδου να μας καλέσει άμεσα σε συνάντηση . Να ξεκαθαρίσουμε όμως ότι δεν μας ενδιαφέρει πως θα βρεθεί η λύση, αν χρειαστεί γκρεμίστε το και ξαναχτίστε το, εμείς κουραστήκαμε να ασχολούμαστε με την ανικανότητα σας και αν δεν βρεθεί η λύση, ειδικά με πιθανή μας επιστροφή στα γήπεδα, δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε εκεί που ανήκουμε στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ και στην ιστορική ΘΥΡΑ 3.
ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 1989».