Η πυραυλική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco θέτει εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή του αγώνα της Τζέντα.
Τα μονοθέσια της Formula 1 βγήκαν στην αγωνιστική διαδρομή της Τζέντα για να τρέξουν -έστω και με καθυστέρηση- στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας αλλά ταυτόχρονα τρέχουν και οι εξελίξεις!
Το FP2 ξεκίνησε με καθυστέρηση 15 λεπτών, καθώς υπήρξε συνάντηση εκπροσώπων της F1 και της FIA με τους οδηγούς. Συνάντηση που έγινε έκτακτα, στο χώρο φιλοξενίας της Formula 1 στα paddock της πίστας στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας και στην οποία οι πιλότοι ενημερώθηκαν για την παρούσα κατάσταση, ενδεχομένως και επόμενα βήματα.


Οι οδηγοί επέστρεψαν στα γκαράζ, μπήκαν στα κόκπιτ και οι δοκιμές ξεκίνησαν, παρότι η επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco έλαβε χώρα λιγότερο από 20 χιλιόμετρα μακριά. Μάλιστα το αποτέλεσμα αυτής, παραμένει ορατό από την πίστα!
Οι εκπρόσωποι των ομάδων παρέμειναν στο χώρο με τη συζήτηση να συνεχίζεται και πριν λίγο, βρέθηκε εκεί και ο νέος πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, Μοχάμεντ Μπιν Σουλαγέμ.

Στις 9 ώρα Ελλάδας, θα υπάρξει νέα συνάντηση όπου το θέμα θα συζητηθεί περαιτέρω. Προς το παρόν δεν έχει ειπωθεί κάτι για ακύρωση του αγώνα και θεωρείται δεδομένο πως η διοικούσα αρχή και οι κάτοχοι των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, θα κάνουν ότι μπορούν για να συνεχιστούν κανονικά οι διαδικασίες.
Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

https://balla.com.cy/2022/03/25/neos-vomvardismos-stin-tzenta-en-meso-formula-1-vinteo/