Στην ΑΕΛ έχουν το παιχνίδι της χρονιάς με την Ομόνοια για το κύπελλο και εκεί είναι επικεντρωμένη. Παράλληλα οι γαλαζοκίτρινοι ρίχνουν κάποιες ματιές για τον προγραμματισμό θέλοντας να προετοιμάσουν κάποια πράγματα για να κάνουν και το έργο τους πιο εύκολο το καλοκαίρι. Ένα από τα θέμα που θα καλεστούν να αποφασίσουν είναι και οι δανεικοί ποδοσφαιριστές και τι θα γίνει με αυτές τις περιπτώσεις
Επτά συνολικά ποδοσφαιριστές είναι δανεικοί από την ΑΕΛ σε άλλες ομάδες. Σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας έχουμε τους Πρόσεκ και Μπάμπιτς που είναι στην ΠΑΕΕΚ. Και οι δύο έχουν βασική θέση στην προσφυγική ομάδα κάνοντας γεμάτη χρονιά όπως λέμε.
Ο Πολωνός τερματοφύλακας θα ήθελε να έχει θέση βασικού με την επιστροφή του όμως η απόκτηση Μέγιερι δεν εγγυάται κάτι τέτοιο. Από την άλλη ο Μπάμπιτς δεν έχει καταφέρει να δείξει ότι μπορεί να είναι καλύτερος από τους ήδη υπάρχοντες επιθετικούς της ομάδας στο ρόστερ. Τελικό λόγο θα έχει εννοείται ο προπονητής της ομάδας.
Στην Β’ Κατηγορία έχουμε τους Παντελή, Κυριάκου, Νεοφύτου και Μαρνέρο. Ο πρώτος κάνει καλή χρονιά με την Νέα Σαλαμίνα και είναι ίσως μια περίπτωση που ίσως αξίζει η ομάδα να ασχοληθεί για την νέα χρονιά. Από εκεί και πέρα στον ΑΣΙΛ είναι ο τερματοφύλακας Κυριάκου και ο ακραίος μπακ Κύπρος Νεοφύτου. Έχουν πάρει σημαντικό χρόνο συμμετοχής και οι δύο στον ΑΣΙΛ κάτι που θα τους βοηθήσει να διεκδικήσουν ίσως μια θέση στο ρόστερ της ΑΕΛ για την νέα χρονιά.
Ο Μαρνέρος που βρισκόταν στην Ολυμπιάς Λυμπιών δεν μπόρεσε να έχει τόσο πολύ χρόνο συμμετοχής είναι η αλήθεια. Το ίσιο ισχύει και για τον Μανέ που βρέθηκε αρχικά σε Ερμή και στην συνέχεια σε ΜΕΑΠ. Ο Πορτογάλος δεν έχει καταφέρει επίσης να πείσει ότι μπορεί να σταθεί σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας.
Όπως αναφέραμε και πιο πάνω τον τελικό λόγο για το τι θα συμβεί με αυτές τις περιπτώσεις θα έχει ο προπονητής της ομάδας.

Αριστείδου Μιχαήλ