Επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, το ενδιαφέρον εστιάζεται ασφαλώς στην ομάδα που θα κόψει πρώτη το νήμα, κατακτώντας τον τίτλο, αλλά υπάρχει και μία άλλη πρωτιά που ψάχνει… κάτοχο.

Μάλιστα η πρωτιά του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος είναι πιο αμφίρροπη, δεδομένου οι διαφορές ανάμεσα στους παίκτες που διεκδικούν αυτό τον τίτλο είναι πολύ μικρές. Αυτή τη στιγμή πρώτος σκόρερ είναι ο Ιβάν Τρισκόφσκι της ΑΕΚ με 12 γκολ, αλλά δεν αισθάνεται καμία ασφάλεια στην κορυφή, αφού ο Μπεράτ Σαντίκ της Δόξας τον ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 11 γκολ. Πολύ κοντά και ο Γκιόργκι Κβιλιτάια του ΑΠΟΕΛ με 10 γκολ.

Τον τίτλο του πρώτου σκόρερ μπορεί να ονειρεύεται και ο Βαλακάρι, καθώς ο άσος της Πάφου έχει πετύχει 9 γκολ, όσα και ο Μάριους Στεπίνσκι του Άρη, η χρονιά για τον οποίο όμως έληξε άδοξα με το σοβαρό τραυματισμό που θα τον αφήσει εκτός δράσης για ένα τετράμηνο. Στα 8 γκολ βρίσκουμε τον Ουάρντα της Ανόρθωσης και στα 7 γκολ τρεις παίκτες: Πίττα (Απόλλων), Τσέποβιτς (ΑΕΛ) και Χριστοδουλόπουλο (Ανόρθωση).

Ποιος θα είναι ο πρώτος σκόρερ φέτος; Η απόδοση για τον Τρισκόφσκι στον Stoiximan είναι 1.28 και για τον Σαντίκ στο 3.50, ενώ ο Κβιλιτάια έχει απόδοση 7.00. Αυτοί οι τρεις θεωρούνται τα μεγάλα φαβορί για το «χρυσό παπούτσι» του πρωταθλήματος. Ακολουθούν Ουάρντα και Τσέποβιτς (ΑΕΛ) με απόδοση 75.00, ενώ ο Πίττας είναι στο 500.00 στον Stoiximan.