Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι είχε εξαντλήσει κάθε ιδέα στην κυριακάτικη αναμέτρηση της Αταλάντα στο “Ρενάτο Νταλ’Άρα” κόντρα στην Μπολόνια για την 30η αγωνιστική της Serie A, ώστε να πάρει τελικά την απόφαση να εμπιστευτεί ένα νεαρό παιδί για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης της ομάδας του.
Αυτός ήταν ο Μουσταφά Σισέ με τον νεαρό να περνάει στο 65′ στον αγωνιστικό χώρο αντί του Μουριέλ και να χρειάζεται μόλις 17 λεπτά για να δικαιώσει τον προπονητή του, σκοράροντας στο 82′ το νικητήριο γκολ των μπεργκαμάσκι και γράφοντας ιστορία.
Όχι μόνο γιατί, σε ηλικία 18 ετών και 187 ημερών, έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που βρίσκει δίχτυα με τη φανέλα της Αταλάντα στο ντεμπούτο του στην Serie A (το ρεκόρ το κατέχει ο Αμάντ Ντιαλό που είχε σκοράρει σε ηλικία 17 ετών και 108 ημερών) αλλά και επειδή κουβαλάει ένα απίστευτο background.
Μόλις τον περασμένο μήνα εντάχτηκε στην ομάδα Νέων της Dea και το εντυπωσιακό είναι πως μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην SD Rinascita Refugees, σύλλογο που αποτελείται από ξένους παίκτες που αναζητούν άσυλο στην Ιταλία και ο οποίος παίρνει μέρος στην 8η ποδοσφαιρική κατηγορία της Ιταλίας.
Σημειώνεται πως μετά το τέλος της αναμέτρησης, οι συμπαίκτες του Σισέ τον σήκωσαν στους ώμους για να πανηγυρίσουν τη σπουδαία νίκη, με τον Τούρκο διεθνή αμυντικό, Μερίχ Ντεμιράλ, να δηλώνει με ενθουσιασμό:
«Ήταν σημαντική η νίκη, είμαι πολύ χαρούμενος για την Αταλάντα και τον Σισέ επειδή έχει ήδη καταφέρει να προσαρμοστεί καλά στις προπονήσεις. Άξιζε αυτό το γκολ και στο επόμενο παιχνίδι θα τα πάει ακόμα καλύτερα».