O καθηγητής διαιτησίας, Γιαννάκης Κυπριανίδης, ανέλυσε τις αμφισβητούμενες φάσεις τις αγωνιστικής στον Super Sport FM 104.
Αναλυτικά οι απόψεις του για συγκεκριμένες φάσεις:

Για το Πάφος FC – Ανόρθωση: «Στο 48′, στη φάση του Αντωνιάδη, πέρασε σχεδόν μισό λεπτό και περισσότερο… Έπρεπε να τελειώσει η φάση και να αντιληφθούν τι έγινε στη φάση. Ήταν στο οπτικό πεδίο τους, έβλεπε τι γινόταν ο τέταρτος. Έστω και με αργοπορία το παιδί πάει πολύ καλύτερα, δεν είχαμε το δυσάρεστο».

Για το πέναλτι: «Στο 56‘, ο Ρούτκο έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια και προσπάθησε να την ξαναπάρει. Πέφτοντας, ναι μεν βρήκε τα πόδια, αλλά, και έκανε δεύτερη κίνηση και εκεί σφυρίχτηκε η παράβαση. Πέφτοντας κάτω, κρατούσε τα πόδια του επιτιθέμενου και τον παρεμπόδισε. Σωστά δόθηκε το πέναλτι».

 «Στο 62′, φάση μπροστά στον διαιτητή. Η Ανόρθωση ζήτησε φάουλ λίγο έξω από την γραμμή. Δεν δόθηκε το φάουλ ούτε κάρτα. Στο 80′, χέρι ζήτησε η Ανόρθωση σε περιοχή της Πάφου. Η μπάλα χτυπά στον αγκώνα, όμως ήταν κολλημένο στο σώμα. Δεν μπορούσε να πάρει κάπου αλλού το χέρι. Σωστά δεν δόθηκε κάτι».

Για το ΑΠΟΕΛΑπόλλωνας: «Δεν έχουμε φάσεις για πέναλτι και τέτοια, αλλά, έχουμε δύο κραυγαλέες φάσεις με τον Σόουζα που κάνει δύο φάουλ και ενώ είχε κάρτα από το 43′. Η μία, στο 76′, ήταν πλάγια έξω από την περιοχή και επισύρει αμέσως κίτρινης κάρτας, διότι σταμάτησε μια επιθετική ενέργεια. Στο 87’, αφού πάλι σταμάτησε υποσχόμενη επίθεση και αφού τον είχες κιτρινίσει και παρατηρήσει, εσύ τι του είσαι για να του χαριστείς; Έπρεπε να δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα».

Για τις καθυστερήσεις: «Ήταν και λίγα τα λεπτά των καθυστερήσεων, ενώ είχαμε καθυστερήσεις μέσα στις καθυστερήσεις, μπορούσε να αφήσει να παιχτεί παραπάνω το παιχνίδι».

Για το ΆρηςΑΕΚ: «Μέσα σε ένα λεπτό προέκυψαν δύο φάσεις, με τρεις ελέγχους από το VAR. Παίκτης του Άρη πλάσαρε, αμυντικός την απέκρουσε τη μπάλα, το παιχνίδι συνεχίστηκε, στην αντεπίθεση η ΑΕΚ πέτυχε γκολ. Με την επίτευξη του τέρματος ο βοηθός ύψωσε τη σημαία. Το VAR έλεγξε πρώτα αν η μπάλα στη φάση του Άρη πέρασε τη γραμμή. Από τη στιγμή που πέρασε τη γραμμή, μετά θα έλεγξαν αν υπήρχε οφσάιντ στην περίπτωση του Άρη. Μας έδειξαν πρώτα το τέρμα, που από το πλάνο που μας έδειξαν κατά 99% φαίνεται πως πέρασε τη γραμμή. Έγινε μετά έλεγχος για οφσάιντ και μας έδειξαν ότι ο σκόρερ του Άρη δεν ήταν οφσάιντ έστω και οριακά. Δεν ασχολήθηκε μετά το VAR για το τέρμα της ΑΕΚ που ακυρώθηκε γιατί δεν χρειαζόταν. Όμως κατά τη δική μου άποψη, το γκολ της ΑΕΚ δεν θα μετρούσε».