Οι επιτυχίες του Μίλαν Τράικοβιτς την τελευταία εξαετία στο παγκόσμιο στερέωμα του στίβου, του επιτρέπει να βλέπει με εντελώς διαφορετικό τρόπο τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, σε σχέση με τις δύο πρωτόπειρες αθλήτριές μας που έλαβαν μέρος το προηγούμενο διήμερο. Ο 30χρονος πρωταθλητής μας έχει κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις από το 2016 στα ψηλά εμπόδια και σε ανοικτό και σε κλειστό στίβο και έχει να επιδείξει σπουδαίες επιτυχίες. Γι’ αυτό η παρουσία του στο Παγκόσμιο Κλειστού του Βελιγραδίου είναι άλλη μία ευκαιρία για να προσθέσει και νέα διάκριση στο βιογραφικό του.
Ο Τράικοβιτς, το 2019 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο στη Γλασκώβη στα 60μ. με εμπόδια, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα, το 2018 στο Μπέρμιγχαμ, ήταν φιναλίστ στο Παγκόσμιο, έχοντας την άτυχη στιγμή της άκυρης εκκίνησης στον τελικό. Οι εμπειρίες αυτές και η επιστροφή του υπό την τεχνική καθοδήγηση του Αντώνη Γιαννουλάκη, τον θέλουν να έχει περισσότερες απαιτήσεις από τον εαυτό του, στοχεύοντας να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται και γιατί όχι σε ακόμα έναν μεγάλο τελικό στην καριέρα του. Ακόμα ένα μεγάλο κίνητρο για τον πρωταθλητή μας είναι ότι το Παγκόσμιο Κλειστού διεξάγεται στη γενέτειρά του, τη Σερβία. Φέτος ο Μίλαν Τράικοβιτς έχει ως καλύτερη επίδοση τα 7.61, όμως φάνηκε στις κούρσες που έχει κάνει, ότι με την τέλεια κούρσα μπορεί να φτάσει σε πολύ καλύτερο χρόνο.
Κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 60μ. με εμπόδια είναι ο φανταστικός Αμερικανός Γκραντ Χόλογουεϊ με 7.29 από το 2021. Το ρεκόρ αγώνων ανήκει στον Κουβανό Ντέιρον Ρόμπλες με 7.34 από την Ντόχα το 2010, ενώ κάτοχος του τίτλου είναι ο Βρετανός Άντριου Πότσι, ο οποίος κέρδισε στο Μπέρμιγχαμ το 2018 με 7.46. Την καλύτερη φετινή επίδοση έχει ο Γκραντ Χόλογουεϊ με 7.35. Κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ είναι ο Μίλαν Τράικοβιτς, με 7.51, επίδοση που έκανε στον ημιτελικό του προηγούμενου Παγκόσμιου Κλειστού στο Μπέρμιγχαμ.
Στο Βελιγράδι θα διεξαχθούν έξι σειρές στον πρώτο γύρο, με τον Μίλαν Τράικοβιτς να τοποθετείται στην πρώτη σειρά και στον 4ο διάδρομο, έχοντας τις προϋποθέσεις για να βρεθεί στην πρώτη τριάδα και να περάσει στον απογευματινό ημιτελικό. Από κάθε σειρά προκρίνονται στα ημιτελικά οι τρεις πρώτοι και οι έξι καλύτεροι χρόνοι. Η σειρά του Τράικοβιτς είναι προγραμματισμένη για τις 11:05 το πρωί της Κυριακής (20/3/22), ενώ οι τρεις ημιτελικές σειρές είναι καθορισμένες για τις 19:05 και ο τελικός στις 20:25.