Μιλανάρα για τίτλο! Οι «ροσονέρι» έκαναν σημαντικό βήμα για την «κούπα», αφού έφυγαν με τους 3 βαθμούς από την έδρα της Κάλιαρι (0-1) και ξέφυγαν ακόμα περισσότερο από την Ίντερ, ενώ διατήρησαν το +3 από τη Νάπολι.
To ματς:
Στο 7ο λεπτό ο Ερναντές σέντραρε από αριστερά και ο Ζιρού πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έξυσε τα δοκάρια του Κράνιο ενώ στο 13’ και το σουτ του Κεσί πέρασε μόλις άουτ.
Στο επόμενο λεπτό ο Ερναντές έστρωσε στον Ντίαθ ο οποίος πλάσαρε άστοχα ενώ στο 45’ ο Ερναντές έκανε το σουτ από αριστερά, με την μπάλα να ξύνει τα δοκάρια του Κράνιο.
Στο 51’ ο Ερναντές ήταν εκείνο που έκανε ξανά το γύρισμα για τον Λεάο ο όποιος πλάσαρε πάνω στον Κράνιο και στο ίδιο λεπτό ο κίπερ της Κάλιαρι είπε όχι σε μακρινό σουτ του Ερναντές. Τελικά η πίεση της Μίλαν απέφερε καρπούς στο 59ο λεπτό. Ο Ζιρού έστρωσε όμορφα στον Μπενασέρ που με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-1.
Στο 76ο λεπτό ο Ντεϊόλα βρήκε τον Πέδρο στην περιοχή κι εκείνο γύρισε και σούταρε αλλά είδε την μπάλα να φεύγει εκτός ενώ στο 84′ ο Κράνιο νίκησε τον Καλάμπρα σε τετ α τετ. Στο 85ο λεπτό ο Λοβάτο έσωσε στη γραμμή μετά από σουτ του Ρέμπιτς ενώ στο 90′ η κεφαλλιά του παβολέτι πέρασε μόλις έξω. Στο 90+3′ ο Αλτάρε πρόλαβε σωτήρια κι έκοψε το σουτ του Σαλεμάκερς.
ΚΑΛΙΑΡΙ: Κράνιο, Λυκογιάννης (68’ Ντεϊόλα), Γκολντανίτζα, Νταλμπέρτ (75’ Τζάπα), Αλτάρε, Μπελανόβα (82’ Περέιρο), Λοβάτο, Γκράσι, Μαρίν, Παβολέτι, Πέδρο
ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια, Τόμορι, Ερναντές, Καλουλού, Κεσί, Μπενασέρ, Λεάο (72’ Ρέμπιπτς), Μπραΐμ Ντίαθ (72’ Κρούνιτς), Μεσίας (78’ Σαλεμάκερς), Ζιρού (87′ Ιμπραΐμοβιτς).
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ