Κατατάσσω τον εαυτό μου στους πολλούς που όχι μόνο επένδυσαν, παρά μόνο διέγνωσαν ότι ο Λοΐζος Λοίζου θα ήταν το επόμενο μεγάλο ποδοσφαιρικό προϊόν της Κύπρου και πόνταρα πως ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα να κάνει το επόμενο του βήμα, το οποίο θα ήταν εκτός Κύπρου.
Το καλοκαίρι του 2021, όλα έδειχναν πως ήταν αγκαλιά με το άλμα αυτό, αλλά για δικούς της λόγους, η Ομόνοια ( επί διοικητικού επιπέδου) του στέρησε την ευκαιρία να πάει στο Βέλγιο και στην Κλαμπ Μπριζ.
Είναι αλήθεια, ότι η απόρριψη της πρότασης, αποτέλεσε σοβαρό λόγο και αιτία ώστε να μη δούμε (ξανά) το Λοΐζο όπως τον συνηθίσαμε. Αν δεν κάνω λάθος, η τελευταία μεγάλη του εμφάνιση, ήταν με την Αντβέρπ στο ΓΣΠ.
Δεν μπορώ να είμαι 100% βέβαιος αν αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που έσπρωξε προς τα κάτω τον ποδοσφαιριστή.
Επηρέασε σίγουρα. Ούτε όμως δικαιολογείται να ρίξει τόσο πολύ την απόδοση του, εξ αφορμής ότι δεν έγινε η μεταγραφή του.
Πάμε όμως στο σήμερα. Βλέπουμε να γίνεται μία 100% λανθασμένη αντιμετώπιση απέναντι στον Λοΐζου.
Λάθος, κάνει μία μεγάλη μερίδα φιλάθλων της Ομόνοιας που είτε κρίνει, είτε κατακρίνει το ντεφορμάρισμα του ποδοσφαιριστή. Λάθος, έκανε ο Χένινγκ Μπεργκ. Ούτε προστάτεψε, ούτε έκανε σωστή προπονητική διαχείριση στον ποδοσφαιριστή.
Λάθος-γκάφα επιτρέψετε μου να γράψω, έκανε και ο προπονητής της Εθνικής Κύπρου. Ο τελευταίος που είχε δικαίωμα να «κρούσει» το Λοΐζο, είναι ο Κωστένογλου. Ο οποίος παρασυρόμενος προφανώς από άλλες γνώμες και απόψεις, έκρινε σωστό να μην τον καλέσει.
Δεν έχει καμία δικαιολογία αυτός ο προπονητής, να αφαιρέσει το δικαίωμα στο Λοΐζο να είναι στην Εθνική, ενώ ήταν βασικό στέλεχος και ενώ επίσης, έχει καλέσει παίκτες οι οποίοι όχι μόνο δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά δεν έχουν καν συμμετοχή στην ομάδα τους.
Θα εκφράσω την εξής άποψη. Όσοι συμμετέχουν στο…παιχνίδι κατά του Λοΐζου, θα είναι υπόλογοι και ένοχοι αν κρούσουν αυτό το σπουδαίο ταλέντο.
Απλά, ας έχουν στο μυαλό τους το εξής. Να υπολογίσουν το νεαρό της ηλικίας του αλλά και να θυμηθούν ότι πριν λίγους μήνες, έκανε…παπάδες στο γήπεδο, σε σημείο τέτοιο που δεν επιτρέπει σε κανένα να διαγράψει ή ακόμα και να υποτιμήσει αυτό το πληθωρικό και σπουδαίο ποδοσφαιρικό μας ταλέντο.

Μιχάλης Παπαγεωργίου