Η Πέγεια 2014 εξασφάλισε ήδη την άνοδό της στην δεύτερη κατηγορία τη νέα σεζόν και ο… αρχιτέκτονας της επιτυχίας είναι ο Αλέξης Γαρπόζης. Ο Κύπριος τεχνικός οδήγησε την ομάδα στην επίτευξη του στόχου που είχε τεθεί ευθύς εξαρχής και μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, παραθέτει τους λόγους που την οδήγησαν σ’ αυτή την επιτυχία, καθώς και τις προοπτικές τη στο άμεσο μέλλον.

-Η Πέγεια 2014 εξασφάλισε την άνοδό της στην Β’ Κατηγορία. Ποια η σημασία αυτής της επιτυχίας;
«Αν αναλογιστείς ότι από τη μέρα ιδρύσεως της ομάδας και ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια που ανέλαβε αυτή η διοίκηση έβαλαν στόχο τη β’ κατηγορία, αντιλαμβάνεσαι την σημασία της επιτυχίας. Ήταν σαν ένα όνειρο. Ένα όραμα, πιο σωστά. Υπήρξε ένα πλάνο, τη σεζόν 2021-22 να βγει στη β’ κατηγορία και το πετύχαμε».

-Ποια ήταν τα στοιχεία που σας έδωσαν την άνοδο;
«Ήταν ένα συνδυασμός. Διοικητικά η ομάδα έβγαζε υγεία. Οι ποδοσφαιριστές που επιλέχθηκαν να έρθουν πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο και μελέτη. Προσπαθήσαμε να αφήσουμε ότι καλύτερο από πέρυσι και να το συμπληρώσουμε με νέα παιδιά που να έχουν στόχους. Να μην φέρουμε… χορτασμένους ποδοσφαιριστές. Ως προπονητικό τιμ θέλαμε να γίνουμε οικογένεια από την πρώτη μέρα. Ο κόσμος έκανε υπομονή, ειδικά στην αρχή, δεν αρχίσαμε καλά στην προετοιμασία και στα φιλικά. Αρχίσαμε πολύ καλά το πρωτάθλημα. Όταν παίζαμε στα τελευταία φιλικά, είχα πει στη διοίκηση βλέποντας και τους αγώνες ότι στόχος δεν είναι απλά η άνοδος, αλλά το πρωτάθλημα».

-Θα συνεχίσεις και τη νέα σεζόν στην Πέγεια;
«Δεν το συζητήσαμε ακόμη. Θα το συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα, έγινε μία κουβέντα αλλά όχι επισήμως. Θα δούμε τι θα γίνει με τους παίκτες, να τα δούμε όλα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί όχι να μην συνεχίσουμε και τη νέα σεζόν. Καμιά φορά με ρωτάνε… μα πας στην Πέγεια, μία ώρα δρόμο; Είναι όλα στην εντέλεια, έχουμε τα πάντα. Γήπεδα, αποδυτήρια, ζεστό ντους, δεν γυρεύεις φυσιοθεραπευτές, πάω και είμαι έτοιμος για προπόνηση. Έχουμε ανέσεις που δεν τις έχουν ομάδες πρώτης κατηγορίας».

-Ποιος θα είναι ο στόχος στη Β’ Κατηγορία;
«Είναι κάτι που θα πρέπει να συζητήσουμε. Πρέπει να μετρηθούμε. Να μην λέμε μεγαλύτερες κουβέντες. Να δούμε το μπάτζετ, είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο. Προς το παρόν ο στόχος μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είμαστε και στο κύπελλο, δυσκολεύει η κατάσταση με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Να έχουμε την υγεία μας, να στεφθούμε πρωταθλητές και θα δούμε».

Ανδρέας Βεντούρης