Η Ομόνοια πάει πανέτοιμη στο Τσίρειο για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «8» του κυπέλλου ενάντια στην ΑΕΛ και δεν θα είναι… μόνη της. Στο πλευρό του τριφυλλιού θα βρεθούν 2000 οπαδοί του, αφού όπως ανακοινώθηκε εδώ και μέρες, δεν έμεινε εισιτήριο ούτε για δείγμα.
Είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι και το γνωρίζει πολύ καλά ο Νιλ Λένον. Μπορεί να είναι μόνο το «πρώτο ημίχρονο», ωστόσο, η σημαντικότητα του εκτός έδρας γκολ, είναι κάτι που δίνει έξτρα ώθηση στην Ομόνοια, που θέλει να βάλει τις βάσεις πρόκρισης, με τη βοήθεια του κόσμου της.
Ο κόουτς θέλει να δει από τους παίκτες του πάθος, δίψα και θέληση για να κυνηγήσουν τη νίκη, που θα τους δώσει το πάνω χέρι για πρόκριση.
Όσον αφορά τα αγωνιστικά, εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Ασάντε, ενώ ο Βορειοϊρλανδός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους Σέχου και Τσέποβιτς.
Στα της ενδεκάδας, υπάρχουν μερικά ερωτηματικά, ενώ θεωρείται σίγουρο πως ο Λένον θα επαναφέρει βασικούς παίκτες. Ο Φαμπιάνο έχει ενοχλήσεις και ενδέχεται να πάρει θέση ο Ουζόχο κάτω από τα δοκάρια, με τους Λανγκ, Χούμπουτσαν να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Δεξιά ο Ψάλτης, αριστερά ο Λέζιακς. Υπάρχει και το ενδεχόμενο ο  50χρονος προπονητής να επιλέξει τον Χούμποτσαν δεξιά. Εάν γίνει αυτό, τότε ο Γιούστε θα βρεθεί δίπλα από τον Ούγγρο και εκτός θα μείνει ο Ψάλτης.
Στη μεσαία γραμμή θα κινούνται οι Μιξ με τον Μπασιρού, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πάρει φανέλα βασικού και ο Χαραλάμπους. Ως δημιουργικός μέσος θα είναι ο Παπουλής. Στο ένα άκρο της επίθεσης ο Λοΐζου, στο άλλο ο Λοβέρα και στην κορυφή ο Μάταβς.

Θράσος Δημητρίου