Την στάση του γιατρού του Απόλλωνα στην φάση τραυματισμού του Ρομπέρζ επικροτεί με ανακοίνωση του ο ΠΑΣΠ.

Αναλυτικά:

Ο ΠΑ.Σ.Π. θα ήθελε να επικροτήσει τη στάση του ιατρού του Απόλλωνα, Δρ. Κυριάκου Κακαβελάκη, στον χθεσινό αγώνα μεταξύ Απόλλωνα και Ανόρθωσης στο Τσίρειο στάδιο. Φάνηκε ξεκάθαρα από τα τηλεοπτικά πλάνα η επιμονή του κ. Κακαβελάκη για να τηρηθεί το ιατρικό πρωτόκολλο, που λέει να γίνει αμέσως αλλαγή ο παίκτης μετά από κτύπημα στο κεφάλι έστω και με υποψία διάσεισης.

Είδαμε επίσης τη θέληση και το πάθος του ίδιου του ποδοσφαιριστή για να επιστρέψει στο γήπεδο, κάτι που συνάδει με την ιατρική βιβλιογραφία, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι ποδοσφαιριστές δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν πάθει διάσειση ή τα συμπτώματα ξεκινάνε μετά από μερικά λεπτά. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσει τη διάσειση το ιατρικό επιτελείο ή τα άτομα που βρίσκονται στο γήπεδο (διαιτητές, συμπαίκτες, αντίπαλοι) ώστε ο ποδοσφαιριστής να γίνει αμέσως αλλαγή.

Εάν μια διάσειση δεν αντιμετωπιστεί σωστά, τότε μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές μακροχρόνιες εγκεφαλικές και ψυχικές επιπτώσεις ενώ αν συνεχίσεις να παίζεις μπορεί να είναι και θανατηφόρο!

Συμπτώματα της διάσεισης είναι σύγχυση, απώλεια ισορροπίας, πονοκέφαλος, αδυναμία σκέψης ή μνήμης, πρόβλημα όρασης, ναυτία, διαταραχή της εγκεφαλικής λειτουργίας, απώλεια αισθήσεων. Ποδοσφαιριστής/ια που διαγνωστεί με διάσειση, πρέπει να απέχει από τις προπονήσεις της ομάδας, για προκαθορισμένο διάστημα μερικών ημερών.

Τέλος, ευχόμαστε στον Valentin Roberge περαστικά και να επανέλθει γρήγορα με προσοχή στην αγωνιστική δράση.