Το ημερολόγιο έγραφε 14 Μαρτίου 2009 όταν η Λίβερπουλ ταξίδευε στο Ολντ Τράφορντ για να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, σε ένα παιχνίδι που αναμενόταν να είναι ντέρμπι μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ωστόσο, ο Τζέραρντ και η παρέα του είχαν άλλη άποψη.

Μπορεί οι «ρεντς» να βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 22ο λεπτό από την εύτστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρονάλντο, όμως έξι λεπτά αργότερα, ο Φερνάντο Τόρες έκλεψε τη μπάλα από τον Βίντιτς, ισοφαρίζοντας άμεσα σε 1-1.

Λίγα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Στίβεν Τζέραρντ επιχείρησε να σκοράρει μέσα από την περιοχή των «κόκκινων διαβόλων», όμως ο Εβρά έπεσε στα πόδια του, τον γκρέμισε και ο ρέφερι της αναμέτρησης καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο αρχηγός ευστόχησε από τα 11 βήματα και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με το υπέρ της 2-1.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 76ο λεπτό, ο Νεμάνια Βίντιτς έχασε τον έλεγχο της μπάλας, ο «Stevie G» επιχείρησε να τον περάσει όμως ο Σέρβος αμυντικός τον κατεδάφισε, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα για φάουλ ως τελευταίος παίκτης. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φάμπιο Αουρέλιο που άφησε άγαλμα τον Φαν ντερ Σαρ και έγραψε το 3-1.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ρέινα θα βρει με εξαιρετική πάσα από το ελεύθερο τον Ντοσένα και ο Ιταλός με εξαιρετική λόμπα, κρέμασε τον Ολλανδό γκολκίπερ διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 και το θρίαμβο της Λίβερπουλ στο «Θέατρο των Ονείρων».