Μόλις μία εβδομάδα χρειάστηκε να περάσει για να τα… ξαναπούν ο Ολυμπιακός και ο Άρης, μετά τη νίκη των Θεσσαλονικέων με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με την οποία μπήκε τέλος στο «ερυθρόλευκο» αήττητο σερί.
Αυτή τη φορά οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες στην πρεμιέρα των πλέι-οφ (19:00, Novasports Prime), με τους Πειραιώτες να επιθυμούν να πάρουν το πρώτο από τα πέντε τρίποντα που απαιτούνται για τη μαθηματική κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους.Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλονικείς υπό τις οδηγίες του Χερμάν Μπούργος θέλουν να επαναλάβουν την πρόσφατη επιτυχία τους και να κάνουν εκ νέου «ζημιά» στην ομάδα του Πέντρο Μαρτίνς.
Ο Ολυμπιακός μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια έχασε παιχνίδι που προηγήθηκε στο σκορ. Είχε την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 14 γκολ, τουλάχιστον επτά λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα. Τώρα υπερασπίζεται το αήττητο της έδρας του, που είναι στα 15 παιχνίδια. Μάλιστα έχει κερδίσει τα 10 τελευταία, μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό.
Με τρεις νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια του για την κανονική περίοδο, ο Άρης μπήκε στα πλέι-οφ τέταρτος στη βαθμολογία και ένα βαθμό πίσω από τη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Ήταν η μοναδική ομάδα στην κανονική περίοδο, που δεν έχασε βαθμό σε αγώνα που βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Τα 49 γκολ που μπήκαν στα παιχνίδια του, 28 υπέρ και 21 κατά, ήταν τα λιγότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Μαζί με τον Παναθηναϊκό είχε τη δεύτερη καλύτερη άμυνα.
Προϊστορία
Όχι μόνο νίκησε τον Ολυμπιακό μετά από 12 χρόνια, αλλά του σταμάτησε το αήττητο σερί στη σεζόν. Ο Άρης επικράτησε στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου μόλις πριν από μια εβδομάδα, μετά από 24 επίσημους αγώνες, 20 από αυτούς για το πρωτάθλημα, που δεν μπορούσε να νικήσει τον Ολυμπιακό. Ο Άρης είχε να κάνει νίκη από τις 28 Απριλίου 2010, 2-0 τότε (39’ κεφαλιά Τζόνσον, 90’ σουτ Τζόνσον).
Μάλιστα ο Ολυμπιακός μετρούσε 16 νίκες και 4 ισοπαλίες σε αυτά τα 20 πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει και στα 22 τελευταία μεταξύ τους, μετά από ένα 0-0 στο Νέο Φάληρο για τα Playoffs.
Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός νίκησε στα δύο τελευταία, μετά την ισοπαλία το Φεβρουάριο του 2021. Είναι η μοναδική απώλεια στα 10 τελευταία πρωταθλήματος, αφού ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τα άλλα εννέα.
Ο Ολυμπιακός είναι 18 παιχνίδια αήττητος γηπεδούχος, μετά τη νίκη του Άρη στις 27 Ιανουαρίου 2002, 1-0 (79’ κεφαλιά Τζμπάρι) στο «Σπύρος Λούης». Στο Νέο Φάληρο ο Άρης έχει να νικήσει από τις 6 Νοεμβρίου 1983, σχεδόν 39 χρόνια.
Οι συνθέσεις
Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καρβάλιο, Μπουχαλάκης, Ροντρίγκες, Μασούρας, Ελ Αραμπί.