Τεράστια νίκη πέτυχε το ΑΠΟΕΛ μέσα στην «Αρένα», επικρατώντας της ΑΕΚ με 2-1 στο τελευταίο κυριολεκτικά δευτερόλεπτο! Ο Καρώ στο 90+6’ με κεφαλιά έδωσε το σπουδαίο «διπλό» στην ομάδα της Λευκωσίας, που ξεπέρασε την ΑΕΚ στη βαθμολογία ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση!
Η ομάδα της Λάρνακας άνοιξε το σκορ στο 43’ με τον Φαράζ, ωστόσο το ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε στο 62’ με τον Σαμπάλα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Εγγλέζου που γλίστρησε στη φάση.
Το ΑΠΟΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω απευθείας αποβολής του Μάγκλιτσα στο 88’ και κατάφερε να πάρει τη νίκη με την κεφαλιά του Καρώ στις καθυστερήσεις, αφού νωρίτερα ο Νεόφυτος Μιχαήλ, ο οποίος μπήκε στο ημίχρονο ως αλλαγή αντί του τραυματία Σκουφέτ… κατέβασε τα ρολά, πραγματοποιώντας σωρεία σωτήριων αποκρούσεων, ακόμη κι όταν το σκορ ήταν στο 1-0!

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
ΑΕΚ:
Λεάλ, Γκονζάλεθ, Μιλίτσεβιτς, Εγγλέζου (69′ Τάντι), Ροσάλες, Λουΐς Γκουστάβο, Εσπινόσα (82′ Μάμας), Φαράζ (82′ Παναδέρο), Άλτμαν (61′ Ακοράν), Τρισκόφσκι, Νταρμπισάιαρ (61′ Ρόμο).
Στον πάγκο: Τούμπας, Τάντι, Ακοράν, Ρόμο, Λαμπόικο, Ολατούντζι, Αναστασίου, Χριστοφόρου, Παναδέρο, Μαρτής, Ναούμ, Μάμας. 
ΑΠΟΕΛ: Σκουφέτ (46′ Μιχαήλ), Πέδρο, Σαμπάλα, Σάβιτς, Καρώ, Σατσιάς, Σόουζα, Θεοδώρου (46′ Μάγκλιτσα), Οκριασβίλι (82′ Εφραίμ), Νατέλ (90+4′ Έσελινγκ), Κβιλιτάια.
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Τσιλινγκίρης, Εφραίμ, Μάγκλιτσα, Έσελινγκ, Γαβριήλ, Ντιαβαρά, Πολυκάρπου, Γουΐλερ, Ντανίλο.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Εγγλέζου, Γκονζάλεθ/ Σατσιάς, Καρώ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μάγκλιτσα (88′)
ΣΚΟΡΕΡ: Φαράζ (43′) / Σαμπάλα (62′), Καρώ (90+6′)
ΘΕΑΤΕΣ: 4000-4500
Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Ortiz Arias Miguel Angel
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Έναρξη αγώνα.
3’ Πρώτη καλή φάση στο ματς. Ο Κβιλιτάια από καλή θέση στην περιοχή έκανε το σουτ. η μπάλα πέρασε μόλις πάνω από την εστία του Λεάλ.
5’ Πρώτη φάση για την ΑΕΚ. Σουτ από τον Άλτμαν, η μπάλα κοντράρει σε αντίπαλο και καταλήγει σε κόρνερ.
6’ Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λουΐς Γκουστάβο, η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα κι έδιωξε δύσκολα σε νέο κόρνερ ο Σκουφέτ!
12’ Φάουλ του Σαμπάλα στον Φαράζ ελάχιστα μπροστά από την γραμμή της περιοχής, δεν υποδείχθηκε από τον Βασίλη Δημητρίου. Δεν είναι φάση για εξέταση από τον VAR, από τη στιγμή που η παράβαση δεν αφορά πέναλτι.
13’ Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Τρισκόφσκι εντός περιοχής έκανε το σουτ, έκοψε ο Σάβιτς!
20’ Εκτέλεση κόρνερ από Εσπινόσα, ο Τρισκόφσκι από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ!
ΣΧΟΛΙΟ: Πιο δραστήρια στο επιθετικό κομμάτι η ΑΕΚ στο πρώτο 20λεπτο, έχοντας… επισκεφτεί περισσότερες φορές την μεγάλη περιοχή του ΑΠΟΕΛ.
31’ Πέναλτι για το ΑΠΟΕΛ. Ο Βασίλης Δημητρίου υποδεικνύει την άσπρη βούλα για χέρι του Μίκελ Γκονζάλεθ. Ο VAR καλεί τον διαιτητή να δει τη φάση στο on-field review.
34′ Παίρνει πίσω την απόφαση του ο Βασίλης Δημητρίου. Η μπάλα πρωτίστως χτύπησε στο πόδι του Γκονζάλεθ και στη συνέχεια ενδεχομένως στο χέρι του. Αν χτυπάει στο χέρι του, προφανώς θεώρησε ότι δεν ήταν σε αφύσικη θέση στο μαρκάρισμα, εκτός κι αν η μπάλα χτύπησε κοντά στη μασχάλη του παίκτη. Η φάση δεν είναι ξεκάθαρη από τις επαναληπτικές προβολές.
ΣΧΟΛΙΟ: Συμπληρωμένο το 35’. Στο τελευταίο 15λεπτο ισορρόπησε το ματς το ΑΠΟΕΛ, ωστόσο ο ρυθμός είναι αργός και οι δύο ομάδες ακίνδυνες επιθετικά.
43’ 1-0 Η ΑΕΚ! Σέντρα του Εγγλέζου, ο αφύλακτος Φαράζ με δυνατό σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Κακή άμυνα από τον Σαμπάλα στη φάση καθώς του ξέφυγε ο αντίπαλός του.
45’ Κίτρινη στον Σατσιά για δυνατό φάουλ στον Φαράζ.
45+2’ Κίτρινη κάρτα στον Καρώ για φάουλ στον Εσπινόσα.
ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ: 5-1 (3-0)
ΚΟΡΝΕΡ: 5-3
ΚΑΤΟΧΗ: 52-48%
ΣΧΟΛΙΟ: Μέτριο ποιοτικά το πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυναμικά στο ματς, ωστόσο το ΑΠΟΕΛ ισορρόπησε στη συνέχεια. Πολύ λίγες οι καλές φάσεις, η ομάδα της Λάρνακας ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ σε ένα σημαντικό χρονικό σημείο (43’) με τον Φαράζ, εκμεταλλευόμενη την αμυντική αδράνεια του ΑΠΟΕΛ.
ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46’ Αλλαγές για το ΑΠΟΕΛ. Ο Μάγκλιτσα αντί του Θεοδώρου, ενώ προκύπτει πρόβλημα με τον Σκουφέτ (λόγω τραυματισμού) και παίρνει τη θέση του ο Νεόφυτος Μιχαήλ!
51’ Κίτρινη κάρτα στον Εγγλέζου για φάουλ στον Οκριασβίλι.
52’ Πρώτη καλή φάση στο β’ μέρος, με τον Νταρμπισάιαρ να κάνει το σουτ στο ύψος της περιοχής και η μπάλα περνάει μόλις άουτ.
55’ Κίτρινη κάρτα στον Γκονζάλεθ για φάουλ στον Μάγκλιτσα.
58’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νατέλ, απέκρουσε ο Λεάλ.
59’ Δυνατό σουτ του Νατέλ, απέκρουσε με δεύτερη προσπάθεια ο Λεάλ.
60’ Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Σέντρα από τον Εγγλέζου, ο Τρισκόφσκι από κοντά έκανε το δυνατό σουτ όμως έδιωξε σωτήρια κι εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μιχαήλ!
61’ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Ακοράν και Ρόμο αντί των Άλτμαν και Νταρμπισάιαρ.
62’ 1-1 ΤΟ ΑΠΟΕΛ! Τραγικό λάθος του Εγγλέζου ο οποίος γλίστρησε, ο Σαμπάλα βγήκε τετ α τετ με τον Λεάλ, πέρασε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
64’ Ωραία ενέργεια του Οκριασβίλι, γύρισε στην περιοχή ωστόσο πρόλαβε ο Ροσάλες να διώξει σε κόρνερ προ του Κβιλιτάια!
65’ Νέα καλή φάση για το ΑΠΟΕΛ. Ο Κβιλιτάια έπιασε την κεφαλιά, έδιωξε σε κόρνερ προ του Οκριασβίλι ο Γκονζάλεθ.
ΣΧΟΛΙΟ: Μετά το γκολ της ισοφάρισης είναι πολύ καλύτερο το ΑΠΟΕΛ. Πήρε ψυχολογία, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που δείχνει πολύ επηρεασμένη.
69’ Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Εγγλέζου αποχωρεί λόγω τραυματισμού, στη θέση του ο Τάντι.
74’ Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Φαράζ μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ όμως ο Κύπριος τερματοφύλακας πάλι απέκρουσε σωτήρια και στη συνέχεια έδιωξε αμυντικός του ΑΠΟΕΛ.
75’ Σουτ του Σατσιά, εύκολα απέκρουσε ο Λεάλ.
82’ Αναγκαστική αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Αποχωρεί λόγω τραυματισμού ο Οκριασβίλι, στη θέση του ο Εφραίμ.
82’ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Μάμας και Παναδέρο αντί Εσπινόσα και Παναδέρο.
83’ Πέσιμο στην περιοχή του Τρισκόφσκι σε επαφή με τον Καρώ, δεν υπάρχει πέναλτι.
87’ Κίτρινη στον Μάγκλιτσα για σκληρό φάουλ στον Παναδέρο. Πάει στο onfield review ο Βασίλης Δημητρίου μετά από εισήγηση του VAR για κόκκινη κάρτα.
88′ Ακυρώνει την απόφαση του ο Βασίλης Δημητρίου και υποδεικνύει απευθείας κόκκινη στον επιθετικό του ΑΠΟΕΛ!
90+4’ Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Ακοράν από κοντά στην περιοχή έκανε το σουτ, ο Μιχαήλ έδιωξε σε κόρνερ!
90+4’ Αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Ο Έσελινγκ αντί του Νατέλ.
90+6’ 1-2 ΤΟ ΑΠΟΕΛ! Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Εφραίμ, ο Καρώ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ!
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ: 11-9 (7-8)
ΚΟΡΝΕΡ: 7-8
ΚΑΤΟΧΗ: 49-51%

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ
** Η ΑΕΚ είναι στη 2η θέση με 42 βαθμούς, το ΑΠΟΕΛ στην 3η με δύο λιγότερους.
** Οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκη επί της Ανόρθωσης. Η ΑΕΚ τη νίκησε στο «ΠΑΠ» για το πρωτάθλημα με 3-1, το ΑΠΟΕΛ στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου με 2-1. Στο πρωτάθλημα οι «γαλαζοκίτρινοι» προέρχονται από το ισόπαλο 1-1 με τον Άρη στο ΓΣΠ.
** Στον αγώνα του α’ γύρου στην «Αρένα» (22/11), οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 0-0. Στον β’ γύρο το ΑΠΟΕΛ είχε νικήσει με 1-0 στο ΓΣΠ στις 14 Φεβρουαρίου, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κβιλιτάια στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ