Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι άφησε στον πάγκο τον Ντούσαν Βλάχοβιτς, προτίμησε τον Άλβαρο Μοράτα μαζί με τον Μόις Κεν για τη Γιουβέντους και ο Ισπανός επιθετικός τον δικαίωσε, σημειώνοντας δύο γκολ στη νίκη 3-1 επί της Σαμπντόρια στη Γένοβα για την 29η αγωνιστική της Serie A.

Οι “μπιανκονέρι” είχαν το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αν και προηγήθηκαν στο 23′ χάρη σε ένα αυτογκόλ του Μάγια Γιοσίντα και μάλιστα έπειτα από ευκαιρία της Σαμπντόρια. Ο Γουαλντίμιρο Φαλκόνε χρειάστηκε σε ελάχιστες περιπτώσεις, λόγω της αστοχίας των παικτών της Γιουβέντους, όχι όμως και στο 34ο λεπτό. Σε ανατροπή του Κεν από τον Όμαρ Κόλεϊ στην περιοχή, ο Μοράτα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι κι έκανε το 2-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν τις στιγμές τους για να μειώσουν, με μεγαλύτερη το πέναλτι που κέρδισε ο Αντόνιο Καντρέβα σε χέρι του Αντριάν Ραμπιό στο 74′. Ο Ιταλός νικήθηκε από τον Βόιτσιεχ Σέσνι όμως. Εν τέλει, η μείωση ήρθε λίγο αργότερα με μια αλλαγή, τον Αμπντλχαμίντ Σαμπιρί, όμως ο Μοράτα χτύπησε ξανά στο τέλος και έστειλε τους “μπιανκονέρι” στο +9 από την Αταλάντα στη μάχη της τετράδας (με δύο αγώνες παραπάνω).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ