Είδηση-βόμβα έρχεται από την Ολλανδία για να… ταράξει τα νερά του ποδοσφαίρου. Όπως γίνεται γνωστό μέσω της «telegraaf.nl», o Κουίνσι Πρόμες έχει σοβαρά μπλεξίματα με τις αρχές και είναι ύποπτος για τρία κακουργήματα.
Το όνομα του Πρόμες εξετάζεται, αφού οι αρχές τον συμπεριέλαβαν στους υπόπτους μετά από υποκλοπή συνομιλιών μέσω του τηλεφώνου του. Ο Πρόμες τηλεφωνούσε κάθε εβδομάδα στον ξάδερφό του, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές του Ζάανσταντ και φέρεται να συνομιλούσαν για διάφορα θέματα. Ωστόσο, αυτός ο ξάδερφός του είχε δεχτεί επίθεση από τον ίδιο τον Πρόμες σε πάρτι τον Ιούλιο του 2020, με τον Πρόμες Β. να έχει κάνει ήδη καταγγελία κατά του ποδοσφαιριστή.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Εισαγγελική Υπηρεσία στο Άμστερνταμ ανακοίνωσε ότι ο Πρόμες διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας επειδή μαχαίρωσε τον ξάδερφό του. Η απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών έδειξαν ότι ο Κουίνσι Πρόμες ήθελε να τον μαχαιρώσει μέχρι θανάτου και τα τηλεφωνήματα έγιναν το βράδυ λίγο μετά την επίθεση.
Στα τηλεφωνήματα γίνεται επίσης λόγος για διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος. Σύμφωνα με τους Ολλανδούς, ο Πρόμες και η οικογένειά του φέρεται να είχαν επενδύσει χρήματα σε μια παρτίδα κοκαΐνης, περίπου τεσσάρων τόνων. Παρόλα αυτά, η βελγική αστυνομία στην Αμβέρσα τον Απρίλιο του 2020 κατάφερε να κατασχέσει το φορτίο. Τότε, αρκετοί άνθρωποι από το Νοτιοανατολικό Άμστερνταμ συνελήφθησαν για αυτό, ενώ τα ναρκωτικά είχαν αξία χονδρικής 120 εκατ. ευρώ.
Ο Πρόμες αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στη Σπαρτάκ Μόσχας και δεν υπάρχει ακόμη διεθνές ένταλμα σύλληψης, ωστόσο δεν αποκλείεται αυτό να βγει τις επόμενες ημέρες. Ο 30χρονος πλέον επιθετικός ήταν από τα ταλέντα που έβγαλε προ ετών η ξακουστή ακαδημία του Άγιαξ, ενώ είναι 50 φορές διεθνής με την Ολλανδία.