Έψαχνα, να βρω την κατάλληλη λέξη. Πιθανόν αυτή να είναι, πιθανόν όμως να είναι και η πιο επιεικής για όσα διαδραματίζονται στο ποδόσφαιρο. Και δεν εννοώ μόνο το ΑΠΟΕΛΑνόρθωση, παρά μόνο τι γίνεται συνήθως μετά από ένα αγώνα που ξεσηκώνει απόηχο. Κατέληξα λοιπόν στα εξής και αφού προηγουμένως ανέλυσα την ερμηνεία που διέπει τη λέξη.
ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ:
Το να προσποιείται κάποιος και να αποκρύπτει τον πραγματικό (κακό) του εαυτό.
Θεωρώ και πιστεύω ότι αντανακλά σε όλους μας. Αποκρύπτουμε τον εαυτό μας και τον εμφανίζουμε όταν θέλουμε και όπως θέλουμε.
Γινόμαστε υποκριτές αναλόγως των περιστάσεων και είναι πολλά τα παραδείγματα που το επιβεβαιώνουν και διαβάστε την ερμηνεία της λέξης για να καταλάβετε..
ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ: Αυτός που συμπεριφέρεται με υποκρισία, που προβάλλει στους άλλους ψεύτικα αισθήματα, που συμπεριφέρεται αποκρύπτοντας στις πραγματικές σκέψεις και διαθέσεις του.
Το…κολάνι της υποκρισίας μας πιάνει όλους. Θα πει κάποιος, ότι ίσως ορισμένοι να είναι υπέρ του δεόντως υποκριτές και άλλοι να έχουν ελεγχόμενη υποκρισία.
Για εμένα όμως, δεν υπάρχει λίγο ή πολύ υποκριτής. Είτε είσαι, είτε δεν είσαι. Στους υποκριτές, βάζω και τον εαυτό μου. Τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις συλλαμβάνομαι να είμαι.
Και να σας εξηγήσω το λόγο. Όταν δεν παίρνω θέση για γεγονότα ξεκάθαρα, σημαίνει ότι αποκρύβω τις πραγματικές μου σκέψεις.
Και ομολογώ, πως σε αρκετές περιπτώσεις αυτό μου συμβαίνει. Μπορεί να μην το κάνω σκόπιμα, όμως από την στιγμή που το κάνω, πάω και εγώ στον κατάλογο των υποκριτών.
Από εκεί και πέρα όμως, θα ήθελα να γράψω μόνο αυτό. Όσοι βγήκαν και μίλησαν μετά το ΑΠΟΕΛΑνόρθωση ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Και πάλι θα σημειώσω ότι δεν έχει για μένα σχέση αν φάνηκε πιο υποκριτής ο ένας από τον άλλο.
Παράλληλα όμως. Το ΑΠΟΕΛΑνόρθωση δεν είναι ο μοναδικός αγώνας που καταγράφει και επιβεβαιώνει την υποκρισία που μας διακατέχει.
Αυτό μπορεί να το πει κάποιος ο οποίος έχει επιλεκτική μνήμη. Είμαστε όλοι υποκριτές αγαπητοί μου. Διοικούντες των ομάδων, προπονητές των ομάδων, παίκτες των ομάδων, διαιτητές ,ΜΜΕ, φίλαθλοι και όλοι γενικά που ασχολούμαστε με το αντικείμενο το ποδοσφαίρου.
Έψαξα όμως και βρήκα την ερμηνεία και της λέξης με την οποία ο προπονητής της Ανόρθωσης, χαρακτήρισε ορισμένους φιλάθλους.
ΚΚΙΛΙΝΤΖΙΡΟΣ: Είναι ο αλήτης, ο ρακένδυτος, ο γύφτος. Τρεις λέξεις με τη δική τους ερμηνεία την οποία ο καθένας μπορεί να αναλύσει και να καταλήξει σε συμπεράσματα.

Μιχάλης Παπαγεωργίου