Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Αντρέας Στυλιανού, γράφει γράμμα στον εαυτό του.
Αναλυτικά:
«Αγαπημένε μου Αντρέα,
Φτάνοντας τα 80 χρόνια ζωής αποφάσισα να σου γράψω αυτό το γράμμα…
Σε αυτό το γράμμα έχω να σου πω πολλά, συμβουλές, εμπειρίες και μαθήματα που ελπίζω να σε βοηθήσουν και εσένα σε αυτό σου το ταξίδι.
Το πιο πιθανόν το γράμμα μου αυτό θα σε βρίσκει να παίζεις ποδόσφαιρο σε κάποιο χωράφι της Πάφου, με τα «καλά» άσπρα σου παπούτσια, πράγμα που θυμώνει τον αγαπημένο σου πατέρα.
«Θέλω να σου πω να αρχίσεις να βάζεις στόχους, στόχους μεγάλους, στόχους τεράστιους που για κάποιους μπορεί να είναι άπιαστοι.»
Νιώθω τεράστια περηφάνεια γιατί στα 15 σου χρόνια, παρά το φόβο, την αβεβαιότητα και το άγχος σου, θα κάνεις το πρώτο σου επίσημο παιχνίδι με τον ΑΠΟΠ Πάφου, και εκεί θα πάρεις το πρώτο σου μάθημα. Όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες του αγώνα θα καταλάβεις ότι δεν έχει λόγο να αμφιβάλεις για τις δυνατότητες σου, οι άλλοι δεν είναι καλύτεροι σου.
Θέλω να σε πάω σε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σου που ουσιαστικά θα είναι η αφετηρία σου. Σπουδάζοντας στη Γυμναστική Ακαδημία της Αθήνας θα νιώσεις περήφανος εκπροσωπώντας την ομάδα του Παναθηναϊκού, που τόσο αγαπάς, αλλά και την Εθνική Ελλάδος, στο στίβο με πολλές επιτυχίες. Όμως, θα έρθει το πρώτο μεγάλο δίλλημα της ζωής σου: στίβος ή ποδόσφαιρο; Έχω να σου πω ότι πήρες τη σωστή απόφαση και μπράβο σου!

andreas-stylianou-trophies
andreas-stylianou-trophies-2
Θα σε προσεγγίσουν οι μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, δεν θα σου τες αναφέρω, θα το μάθεις όταν έρθει η ώρα. Εσύ όμως να ακούσεις τον καθηγητή σου, κ. Σκορδίλη που θα σε οδηγήσει σε ένα νέο δρόμο. Θα γνωρίσεις τον αγαπημένο σου Πανιώνιο, εδώ θέλω να σου πω να χαρείς κάθε λεπτό αυτής της διαδρομής ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ομάδας Α’ Εθνικής.
Τώρα Αντρέα μου θέλω να ανοίξουμε μαζί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο κεφάλαιο της ζωής σου με τίτλο: ΑΠΟΕΛ
Όταν επιστρέψεις από την Ελλάδα θα σε πάρουν να δοκιμαστείς σε μια άλλη κυπριακή ομάδα και εκεί θα καταλάβεις ότι για σένα το ΑΠΟΕΛ είναι μονόδρομος, θα καταλάβεις την έννοια της φράσης ΜΟΝΟ ΑΠΟΕΛ! Θα καταφέρεις τον τεράστιο στόχο σου, να είσαι ποδοσφαιριστής της ομάδας σου, της ομάδας που τόσο πολύ αγαπάς από παιδί επηρεαζόμενος από το: Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας
«Τι να σου πρωτοπώ γι αυτό το ταξίδι; Για αυτόν τον κόσμο; Ίσως είναι καλύτερα να σε αφήσω να τα ζήσεις μόνος σου και τότε θα καταλάβεις τι σημαίνει να είσαι ΑΠΟΕΛίστας.»
Στα πρώτα σου παιχνίδια θα αναγνωριστεί το ταλέντο σου αλλά εσύ μην εφησυχαστείς. Να θυμάσαι πάντα τους στόχους που έθεσε μικρός, να γίνεις μεγάλος ποδοσφαιριστής. Για να γίνει αυτό πρέπει πάντα να είσαι σωστός αθλητής, να τρέφεσαι σωστά και να έχεις σωστές συνήθειες.
«Να κρατήσεις τρεις λέξεις κλειδιά: ΣΤΟΧΟΣ, ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ…»
Τα αγαπημένα σου παιχνίδια θα είναι τα ντέρμπυ ΑΠΟΕΛΟμόνοια αλλά είναι και ένα άλλο παιχνίδι ΑΠΟΕΛ – Παναθηναϊκός, όπου θα αφήσεις ιστορία. Στο παιχνίδι αυτό με δύο δικά σου τέρματα θα καταφέρουμε με την ομάδα μας το τότε ακατόρθωτο. Για πρώτη φορά κυπριακή ομάδα θα παραμένει στην Α’ εθνική. Θα νιώσεις απίστευτη περηφάνεια.
Για τα παιχνίδια ΑΠΟΕΛΟμόνοια δεν θα σου πω πολλά, θα τα αφήσω να τα ζήσεις. Αν σου πω ότι μετά από χρόνια θα έρθει η αναγνώριση από οπαδούς της Ομόνοιας θα το πίστευες; Κι όμως θα έρθει! Πράγμα πολύ σπουδαίο.
Δυστυχώς όμως θα έρθει ένας τραυματισμός σε ένα τέτοιο παιχνίδι, που θα σε κάνει να σκεφτείς την συνέχεια σου στο ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να σε πάρει από κάτω, θα επανέλθεις και θα εκπληρώσεις άλλον ένα στόχο. Θα σταματήσεις το ποδόσφαιρο ως ένας πετυχημένος ΑΠΟΕΛίστας ποδοσφαιριστής (μην νομίσεις ότι θα είναι εύκολο).
«Πάντως να ξέρεις ότι, και αν ξανά νεώσω και μου πουν «Αντρέα διάλεξε ομάδα», ΑΠΟΕΛ ΜΟΝΟ ΑΠΟΕΛ πάλι θα πω.»
apoel-team

Θα σου πω και κάτι τελευταίο που ίσως σου φανεί αστείο, αλλά για μένα ήταν κάτι πολύ λογικό.
Το 2004 θα έχεις την τιμή να είσαι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Κύπρο. Εσύ πάλι θα βάλεις το ΑΠΟΕΛ πάνω και από αυτό, σκεφτόμενος ότι ίσως θα είναι καλύτερα να λαμπαδηδρομίσεις στους δρόμους της Λευκωσίας για να σε χειροκροτήσουν οι ΑΠΟΕΛίστες σου. Αλλά μην ανησυχείς πλέον θα έχεις την αναγνώριση από όλους τους φιλάθλους της Κύπρου οπόταν θέλω να ζήσεις κάθε λεπτό  τη στιγμή που θα παραλαμβάνεις την Ολυμπιακή Φλόγα στην Πάφο.
Αυτά από μένα αγόρι μου. Τα υπόλοιπα θα σε αφήσω να τα ζήσεις και να τα απολαύσεις όπως εσύ ξέρεις.
Με πολλή αγάπη και περηφάνεια για σένα.
Ανδρέας Στυλιανού
Ποδοσφαιριστής»