Τα άνευ προηγουμένου επεισόδια στην αναμέτρηση της Κερέταρο με την Άτλας, όπου χούλιγκαν της πρώτης ξυλοκόπησαν άγρια φιλάθλους της δεύτερης, οδηγούν σε βαριές τιμωρίες, αν και όχι εξοντωτικές.
Οι εκκλήσεις για αποβολή της Κερέταρο από το πρωτάθλημα του Μεξικού δεν εισακούστηκαν και όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει μεν στην κατηγορία, αλλά θα τιμωρηθεί αρκετά αυστηρά, τόσο η ίδια όσο και οι ιθύνοντές της που δεν διασφάλισαν σε καμία περίπτωση την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Ο σύλλογος θα αγωνιστεί για ένα χρόνο κεκλεισμένων των θυρών και σε ουδέτερη έδρα. Οι υπεύθυνοι της ομάδας θα τιμωρηθούν με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για πέντε χρόνια, ενώ ο σύλλογος θα υποχρεωθεί να αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Ήδη, ο Κυβερνήτης του Κερέταρο, Μαουρίσιο Κιουρί, επέβαλε τις πρώτες τιμωρίες, αφού παύθηκαν από τη θέση τους πέντε αξιωματούχοι, ως υπεύθυνοι για τα επεισόδια. Πρόκειται για τον διευθυντή των επιχειρήσεων της Αστυνομίας, Λεονάρντο Φλόρες Μάρα, τον υπεύθυνο του γηπέδου, Ισάακ Πέρες Ινφάντε, τον αστυνομικό, Αουγκουστίν Μαρτίνες Ορτίζ, τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας, Κάρλος Αλμπέρτο Τοσκάνο Μεντόσα και τον υπεύθυνο διοργάνωσης του αγώνα, Κάρλος Μεντόσα Μαρτίνες.
Η ανακοίνωση των ποινών αναμένεται να γίνει λίγες ώρες μετά τις πρώτες δέκα συλλήψεις χούλιγκαν από τις αρχές του Μεξικού κι ενώ ακόμα επικρατεί πέπλο μυστηρίου με την κατάσταση των σοβαρά τραυματιών, την ώρα που οι αρχές της χώρας επαναλαμβάνουν ότι δεν υπάρχουν νεκροί απ’ τα επεισόδια.