Ο Μάνουελ Τόρες αποτέλεσε μια από τις χειμερινές μετεγγραφές της ΑΕΛ το Ιανουάριο του 2018, μαζί τότε με τους Νταβίτ Τεσέιρα, Χουάν Ρομάν και Ντενίλσον Γκαμπιονέτα. Από αυτούς είναι ο μοναδικός που έχει επιβιώσει στην ομάδα και τέσσερα χρόνια μετά ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έχοντας περάσει ένα σοβαρότατο τραυματισμό με το σπάσιμο στην περόνη, τον Δεκέμβριο του 2018 που τον άφησε εκτός για ένα εξάμηνο έχει καταφέρει να συμπληρώσει τριψήφιο αριθμό συμμετοχών με την φανέλα της ομάδας. Στο παιχνίδι με την ΠΑΕΕΚ ο Τόρες έγραψε την 100η του συμμετοχή με την γαλαζοκίτρινη φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα ο μέσος της ΑΕΛ έχει αγωνιστεί σε 88 παιχνίδια πρωταθλήματος, 7 κυπέλλου, 4 για την Ευρώπη και 1 για την Ασπίδα. Σε αυτά τα παιχνίδια ο Τόρες έχει σκοράρει 11 γκολ με την φανέλα της ΑΕΛ και έχει δώσει 19 ασσίστ συνολικά. Η περσινή του επίδοση με τις 12 ασσίστ τον έφερε στην 9η θέση σε όλη την Ευρώπη. Φέτος είναι η αλήθεια δεν έχει φτάσει τα στάνταρ που μας έχει συνηθίσει αλλά στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να ξυπνάει αγωνιστικά. Ήδη μετράει γκολ και ασσίστ στα τελευταία δύο παιχνίδια και αυτό τον έχει ανεβάσει ψυχολογικά. Ο Ισπανός είναι παίκτης ψυχολογίας και όταν είναι καλά μπορεί να τα βάλει με όλη την αντίπαλη άμυνα.

Αποτελεί ένα επιπλέον… όπλο στα χέρια του Σάββα Παντελίδη και ενόψει των διπλών αναμετρήσεων στο κύπελλο σαφώς και στην ΑΕΛ στηρίζουν αρκετά πάνω στον ποδοσφαιριστή.

Αριστείδου Μιχαήλ