Μία Τότεναμ που δεν είχε καμία σχέση με τον πρότερο βίο της στο 2022, έκανε την εμφάνισή της στο Λονδίνο απέναντι στην Έβερτον, με τους «spurs» να επικρατούν με 5-0, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Χάρι Κέιν. Πρόκειται σαφώς για τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη των «σπιρουνιών», μετά το 6-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ο Άγγλος επιθετικός τους ξεπέρασε τον Τιερί Ανρί στον αριθμό τερμάτων του στην Premier League.

Είναι δεδομένο πως η Τότεναμ είναι… κυκλοθυμική, αλλά η σημερινή εμφάνισή της απέναντι στην Έβερτον, όχι απλώς μας το υπενθύμισε αλλά σίγουρα το επιβεβαίωσε. Διότι, δεν ήταν η ίδια ομάδα που πριν από μερικές ημέρες αποκλείστηκε στο FA Cup από την Μίντλεσμπρο, αλλά ούτε και η ίδια ομάδα με αυτήν που στα έξι πιο πρόσφατα ματς της μετρούσε πέντε ήττες και ένα «διπλό» επί της Μάντσεστερ Σίτι.

Ναι, η Τότεναμ είναι εντελώς αψυχολόγητη, πράγμα… σπάνιο για ομάδα του Αντόνιο Κόντε. Απέναντι στην Έβερτον όμως, ο Ιταλός κατάφερε να μαζέψει τα κομμάτια της ομάδας του και να σκορπίσει στους πέντε ανέμους την Έβερτον, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν.

Αναλυτικότερα, το σκορ άνοιξε από νωρίς ο Κιν με αυτογκόλ (14’), ενώ τρία λεπτά μετά ο Σον με δυνατό, συρτό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έφτασε τα έξι συνεχόμενα ματς εντός έδρας που βρίσκει δίχτυα, με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να είναι ο μόνος που τον ξεπερνά.

Τα «σπιρούνια» ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί. Βρήκαν και 3ο γκολ στην αντεπίθεση του 37ου λεπτού με τον Χάρι Κέιν, ενώ λίγο αργότερα ο Άγγλος σκόραρε ξανά και έφτασε τα 176 γκολ στην καριέρα του στην Premier League, ξεπερνώντας τα 175 του Τιερί Ανρί.

Ενδιάμεσα, μεσολάβησε και το τέταρτο γκολ της Τότεναμ που σημειώθηκε από τον Ρεγκιλόν με την έναρξη του δευτέρου μέρους, με την Έβερτον να καταρρέει στο Λονδίνο, αποχωρώντας με το «βαρύ» 5-0 και στην προσπάθεια να μαζέψει τα κομμάτια της.

Κάπως έτσι, οι Λονδρέζοι έφτασαν στη μεγαλύτερη σε έκταση επικράτησή τους μετά το 6-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το οποίο έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2020, εντυπωσιάζοντας τους φίλους τους και πλησιάζοντας στο -3 την Άρσεναλ, αλλά με ματς περισσότερο για τους ίδιους!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ