Ο Αντρέ Τεσέιρα βρίσκεται για πέμπτη χρονιά στην ΑΕΛ, με τον Πορτογάλο να γράφει και αυτός την δική του ιστορία με την ομάδα. Ο κεντρικός αμυντικός και αρχηγός της ΑΕΛ, κατάφερε ήδη να μπει στην πεντάδα των ξένων με τις περισσότερες συμμετοχές με την φανέλα της και με βάση την λογική, μέχρι να ολοκληρωθεί η χρονιά θα έχει περάσει στην τέταρτη θέση, αφού υπολείπεται έξι εμφανίσεων του Βοζίνια.
Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής φέτος κατάφερε κάτι που δεν είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια στην ΑΕΛ. Να βρεθεί στην πρώτη θέση στα λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα με τη συμπλήρωση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος, έχοντας 1980 λεπτά.
Ποτέ ξανά στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δεν το είχε καταφέρει, αν και είχε πλησιάσει αρκετά τρεις χρονιές αφού βρέθηκε στην 2η θέση, ενώ μια φορά, την πρώτη χρονιά της θητείας του (2017-18) είχε τερματίσει μόλις 16ος σε λεπτά συμμετοχής.
Οι χρονιές που ακολούθησαν 2018-19 και 2020-21 είχε «χάσει» από τον Βοζίνια ενώ ενδιάμεσα το 2019/20 ένας άλλος Τεσέϊρα, ο Νιλς, είχε βρεθεί στην πρώτη θέση.
Φέτος ήταν η δική του σειρά να το κάνει και μένει πλέον να δούμε αν θα κρατήσει την πρωτιά. Με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, ο ποδοσφαιριστής που τον… απειλεί είναι ο Μπρούνο Σάντος που βρίσκεται στα 1738 λεπτά.

Αριστείδου Μιχαήλ