Η ΑΕΛ έχει μια καλή ευκαιρία, αγωνιζόμενη στο δεύτερο γκρουπ, να δοκιμάσει πράγματα μέσα από το ρόστερ της και να δώσει σημαντικό χρόνο σε ποδοσφαιριστές που δεν τον είχαν αλλά και τους πιο νεαρούς της ομάδας. Η ομάδα δεν πιέζεται ιδιαίτερα από την βαθμολογική της θέση και μπορεί να συνδυάσει την παρουσία της ομάδας σε αυτά τα παιχνίδια, δίνοντας ευκαιρίες σε νεαρούς να πάρουν χρόνο με την ομάδα.

Ο Σάββας Παντελίδης μπορεί να κάνει και μια πιο βαθιά εκτίμηση των δυνάμεων της ομάδας καθώς αν εξαιρέσουμε τα παιχνίδια με την Ομόνοια, οι υπόλοιπες ομάδες του γκρουπ καίγονται για βαθμούς οπόταν θα έχει ένα σημαντικό βαθμό δυσκολίας το κάθε παιχνίδι. Ο κόουτς της ΑΕΛ από την μια θα έχει την ευκαιρία να δει τους ποδοσφαιριστές πως ανταποκρίνονται σε τέτοια παιχνίδια και να δημιουργήσει σαφώς μια πολύ καλύτερη εικόνα για όλους, από την άλλη θα πρέπει να βρει τον τρόπο να διατηρηθεί η ομάδα σε αγωνιστικό ρυθμό διότι τα παιχνίδια κυπέλλου δεν είναι μακριά. Ο μεγάλος στόχος της ΑΕΛ είναι το κύπελλο και εκεί η ΑΕΛ θα πρέπει να φανεί συνεπής, όπως έκανε και στον επαναληπτικό με τον Απόλλων όπου κατάφερε να προκριθεί. Η ομάδα θα υποδεχθεί την Ομόνοια στο πρώτο παιχνίδι στις 16 Μαρτίου και εκεί θα θελήσει να κάνει το πρώτο βήμα για να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Οι Κεραυνός, Έβορα, Νικολεττίδης, Θεμιστοκλέους, Φραντζής, Ντάβερβελντ και Ανδρέου είναι ποδοσφαιριστές που μπορούν να έχουν ρόλο στην ομάδα αν και εφόσον οι ίδιοι το αποδείξουν στον προπονητή τους. Έχουν προφανώς μια ευκαιρία να το κάνουν αυτή την περίοδο φτάνει να την αρπάξουν όταν τους δοθεί από τον προπονητή τους.

Αριστείδου Μιχαήλ