Ο Κύπριος προπονητής Σάββας Δαμιανού μίλησε στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy και ανέλυσε τον επαναληπτικό του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Απόλλωνα που βρήκε τους «γαλαζοκίτρινους» να προκρίνονται στα προημιτελικά.
Η ανάλυση του:

«Ο Απόλλωνας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και έχασε την μεγάλη ευκαιρία με το πέναλτι. Αν έμπαινε το γκολ σήμερα θα μιλούσαμε διαφορετικά. Είναι αλήθεια ότι η ΑΕΛ αιφνιδιάστηκε με την τριάδα στην άμυνα του Απόλλωνα και δεν κατάφερε να προσαρμοστεί μέχρι που ο Παντελίδης αντιπαράβαλε και αυτός αλλαγή συστήματος. Το γύρισε σε δύο αμυντικά χαφ και έναν ποδοσφαιριστή πιο μπροστά σε πιο οργανωτικό ρόλο για να βάλει πίεση πιο ψηλά και του βγήκε. Κατάφερε να σπάσει την ευκολία με την οποία έχτιζε τις επιθέσεις του ο Απόλλωνας. Στην συνέχεια ο Απόλλωνας ανέλαβε ξανά πρωτοβουλία μέχρι και το σημείο της αποβολής. Μετά την κόκκινη και με παίκτη παραπάνω η ΑΕΛ έλεγξε καλύτερα τις επιθέσεις του Απόλλωνα».
Θεωρείς ότι δίκαια προκρίθηκε η ΑΕΛ;
«Σε δύο παιχνίδια και με τα γεγονότα που προέκυψαν σε αυτά, με το χαμένο πέναλτι, με την αποβολή και γενικά με τις συνθήκες που διαμόρφωσαν τον αγώνα δεν μπορείς να πεις ότι άδικα προκρίθηκε η ομάδα που προκρίθηκε. Στο τέλος της ημέρας παίρνεις αυτό που δικαιούσαι μέσα από αυτά τα παιχνίδια».
Τι σημαίνει για τον Απόλλωνα αυτός ο αποκλεισμός ως προς την προσπάθεια που θα κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος; «Πιστεύω ότι θα του κάνει καλό. Πάντα μετά από μια κακή εξέλιξη και στην προκειμένη ένα άσχημο αποτέλεσμα και συμβάν όπως ο αποκλεισμός βρίσκεις και θετικά. Θα αφοσιωθεί αποκλειστικά στον στόχο του πρωταθλήματος και θα πάρουν ανάσες κάποιοι ποδοσφαιριστές. Είναι σημαντικό αυτό. Βέβαια μια ομάδα όπως ο Απόλλωνας θέλει να προχωρά και να διεκδικεί όλους τους τίτλους αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα βλέπει μόνο πρωτάθλημα».

Χρίστος Χρίστου