Ο Ολεκσάντρ Ζιντσένκο, ο οποίος επιτέθηκε μέσω ανάρτησης στον Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία, υπολογίζεται κανονικά από τον Πεπ Γκουαρδιόλα για την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Έβερτον (26/2).
Οι Πολίτες θα ψάξουν κόντρα στα «ζαχαρωτά» το τρίποντο για να αυξήσουν ξανά στους έξι βαθμούς τη διαφορά από τη δεύτερη Λίβερπουλ και ο Ισπανός κόουτς όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου θα έχει στη διάθεσή του κανονικά τον Ουκρανό αμυντικό:
«Μιλήσαμε για όλα αυτά, μίλησα μαζί του. Ο Ολεκσάντρ είναι απίστευτα δυνατός, ένας πραγματικά δυνατός τύπος. Φυσικά δεν είναι εύκολο, αλλά σήμερα και χθες στην προπόνηση ήταν εξαιρετικός. Είναι έτοιμος να παίξει σε περίπτωση που χρειαστεί να παίξει», υποστήριξε αρχικά ο Γκουαρδιόλα και πρόσθεσε:
«Γι’ αυτό που συνέβη παλιά στη Γιουγκοσλαβία, κανείς δεν έκανε τίποτα. Σε όλο τον κόσμο, πολλοί πόλεμοι, είναι κρίμα. Αθώοι άνθρωποι θα πεθάνουν θέλοντας απλά να ζήσουν ειρηνικά. Σε όλο τον κόσμο το μόνο που θέλει κάποιος είναι ένα σπίτι να κοιμηθεί, ένα φαγητό στο τραπέζι, και κάποιον να τον αγαπάει.
Πάντα αθώοι άνθρωποι πληρώνουν το τίμημα, τις αποφάσεις ενός ή δύο ανθρώπων. Ακόμα δεν μαθαίνουμε με τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Στο τέλος ο δυνατός σκοτώνει τον αδύναμο. Αν κάποιος έκανε επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο και σκότωνε αθώους ανθρώπους πως θα νιώθατε;».