Ο Μεντί, ο Τιάγκο Σίλβα, ο Ρούντιγκερ, ο Αθπιλικουέτα και οι υπόλοιποι παίκτες της Τσέλσι που βοηθούν στο αμυντικό κομμάτι, έχουν κάνει το «Στάμφορντ Μπριτζ» να γίνει… ιστορικό φρούριο στο Τσάμπιονς Λιγκ με την κορυφαία επίδοση από αγγλικό σύλλογο!
Μετά και το 2-0 επί της Λιλ στο Λονδίνο, οι «μπλε» έχουν πάρει αβαντάζ για την πρόκριση στα προημιτελικά, όμως, πέτυχαν κάτι πολύ πιο σημαντικό για να μείνει στα χρονικά, τόσο του συλλόγου, όσο και της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ο Μεντί για πρώτη φορά στις συναντήσεις του με τους «λιλουά» καταφέρνει να μην δεχθεί γκολ και το clean sheet (14ο σε 18 ματς Τσάμπιονς Λιγκ) απέκτησε ιστορική σημασία.
Συγκεκριμένα, η Τσέλσι έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που διατηρεί πέντε clean sheets στη σειρά εντός έδρας στ’ αστέρια, ξεκινώντας από την περασμένη αγωνιστική περίοδο.
Από το 2-0 επί της Ρεάλ στο Λονδίνο στα ημιτελικά της περσινής σεζόν, στο 1-0 επί της Ζενίτ για τους φετινούς ομίλους, το 4-0 επί της Μάλμε, έπειτα ήρθε το 4-0 απέναντι στη Γιουβέντους και η Λιλ έγινε ακόμα ένα «θύμα» δίχως να σημειώσει γκολ, με το 2-0 των Πρωταθλητών Ευρώπης το βράδυ της Τρίτης