Ουσιαστική παρέμβαση έκαμε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στα προβλήματα που ταλανίζουν την Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου (ΣΚΟΚ).  Αυτό έγινε κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΟΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΚΟΚ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 και ήταν στα πλαίσια των προσπαθειών και της πρωτοβουλίας του Οργανισμού για εξεύρεση λύσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΣΚΟΚ και συγκεκριμένα στο γεγονός ότι αριθμός Οργανώσεων που εκπροσωπούνται στο ΔΣ της Ομοσπονδίας δεν παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις, λόγω αντιπαραθέσεων/διαφωνιών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα λειτουργίας της Ομοσπονδίας.
Στη συζήτηση που διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα επί όλων των θεμάτων που απασχολούν την ΣΚΟΚ και την εύρυθμη λειτουργία της, ο ΚΟΑ έκαμε συγκεκριμένες εισηγήσεις οι οποίες θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρία του ΔΣ ΣΚΟΚ, μαζί με τις εισηγήσεις  που έγιναν από πλευράς Σκοπευτικών Οργανώσεων. Ο ΚΟΑ θα αναμένει από τον Πρόεδρο της ΣΚΟΚ, ελπίζοντας ότι τα προβλήματα θα έχουν επιλυθεί με καλή θέληση.
Από τον ΚΟΑ παρευρέθηκαν τα Μέλη ΔΣ Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Σωτήρης Αδάμου & Κάλλη Χατζηϊωσήφ, ο προϊστάμενος οικονομικής διαχείρισης Βάσος Κουτσιούντας, ο προϊστάμενος αγωνιστικού αθλητισμού Πάρις Αβραμίδης και ο Νομικός Σύμβουλος Σωτήρης Σαμψών.
Εκ μέρους της ΣΚΟΚ παρέστησαν ο Πρόεδρος Τζιοβάνης Σαββίδης, ο Α’ Αντιπρόεδρος Λένος Κυριάκου, ο Γενικός Γραμματέας Μιχάλης Διάκος, ο Πρόεδρος ΣΚΟΛΕΥ Λούκας Ψημολοφίτης, ο Πρόεδρος ΣΚΟΛΕΜ Γιώργος Έλληνας, ο Πρόεδρος ΣΚΟΑΜ Λούκας Χάματσος και ο Πρόεδρος ΣΚΟΕΠΑ / Β’ Αντιπρόεδρος ΣΚΟΚ Σταύρος Τράγγολας.