Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που παρά το γεγονός ότι είχε να κάνει με την… ουρά της βαθμολογίας είχε απίστευτο ρυθμό και μπόλικη ένταση, ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να φύγει από τη Λαμία με ένα σπουδαίο «διπλό» (2-1), το πρώτο του για φέτος, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League 1!
Στο μυαλό των κόουτς:
Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-2-3-1 και τον Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια. Ο Αντέτζο με τον Τζανετόπουλο ήταν στο κέντρο της άμυνας, ενώ οι Προβυδάκης και Σαραμαντάς βρέθηκαν στα μπακ. Δύο αμυντικά χαφ οι Μπεχαράνο και Γκέντσογλου, ενώ δεκάρι ο Νούνιες. Στην κορυφή της επίθεση ξεκίνησε ο Αραμπόυλι, με τους Ρόμανιτς και Μπανγκουρά στα εξτρέμ.
Από την άλλη πλευρά και ο Τζιανλούκα Φέστα επέλεξε το 4-2-3-1 με τον Κότσαρη να επιστρέφει στην εστία. Τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Ρόγκνε και Βιτλής, ενώ οι Σλίβκα και Τσίμπσαχ βρέθηκαν στα αμυντικά χαφ. Γιαννιώτης και Παμλίδης στα «φτερά», Μαρτίνες ως οργανωτής και Ιωαννίδης μοναδικός προωθημένος.


Το ματς
Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Μαρτίνες βγήκε τετ-α-τετ με τον Γκαραβέλη μετά από εξαιρετική ενέργεια και πάσα του Παμλίδη, όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας το έσωσε με τα πόδια. Η Λαμία απάντησε με τρεις μαζεμένες καλές στιγμές, ένα πλασέ του Αραμπούλι, ένα σουτ του Γκέντσογλου αλλά και μια χαμένη κεφαλιά του Αντέτζο μπροστά στο τέρμα και ενώ ο Κότσαρης είχε βγει, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Ιωαννίδης προειδοποίησε στο 15’ και το 25’ με μεγάλες ευκαιρίες και στο 29’, μετά από σέντρα του Ντεντάκη, νίκησε τον Αντέτζο στο αέρα και με όμορφη κεφαλιά «προσγείωσε» τη μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων για το 1-0!
Στο… καπάκι, ο Απόλλων έφυγε στην αντεπίθεση αλλά ο Γιαννιώτας περιορίστηκε απλά στο να κερδίσει ένα κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το κορυφαίο ημίχρονο στη σεζόν τους χωρίς ουσιαστικά να απειλούνται και στο 40’ ο Ιωαννίδης έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ! Έκλεψε τη μπάλα από τον Προβυδάκη, βρήκε χώρο έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκαραβέλη!
Στην πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου ημιχρόνου, ο Παμλίδη τροφοδοτήθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή από τους συμπαίκτες του, στριφογύρισε και αφού οι αμυντικοί της Λαμίας του έκαναν άμυνα με… τα μάτια, βρήκε τον χώρο και σούταρε στον στόχο για το 2-0 στο 53! Ο Κότσαρης (61’) είπε δύο σερί φορές όχι στα σουτ των Μπεχαράνο και Αραμπούλι, με τις αλλαγές να ρίχνουν τον ρυθμό στη συνέχεια. Ο Ντεντάκης στο 69’ πήγε να διαλύσει τον αστράγαλο του Ρόμανιτς με σκληρό μαρκάρισμα και παρά το γεγονός ότι είδε αρχικά την κίτρινη κάρτα, το VAR ενημέρωσε τον Κουτσιαύτη και άλλαξε σωστά την απόφασή του.
Με όλα αυτά, το ματς έφτασε στο 83’, με την κεφαλιά του Μανούσου να «γλύφει» το οριζόντιο δοκάρι του Κότσαρη. Μάλιστα ο 35χρονος μεσοεπιθετικός της Λαμίας, κατάφερε στο 90’ να κερδίσει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1 στο 92’! Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, η ομάδα του Φέστα άντεξε και έφυγε από τη Φθιώτιδα με το τρίποντο!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ