Η Νέα Σαλαμίνα οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος στην β’ κατηγορία και η τελευταία νίκη επί του Αρκίτα Χλώρακας με 2-0 ήταν ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα του ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ως μοναδικό στόχο τη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Αδάμος Ανδρέου, που ήταν βασικός και στο τελευταίο παιχνίδι, μίλησε στην ιστοσελίδα μας και γι’ αυτή την επικράτηση, τον Σάββα Πουρσαϊτίδη, τον κόσμο, αλλά και για τη συνέχεια.
Αναλυτικά όλα όσα μας ανέφερε:
«Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στον Ακρίτα. Ξέραμε ότι θα ήταν μία δύσκολη αναμέτρηση όμως έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Ακολουθήσαμε κατά γράμμα το πλάνο του προπονητή και για αυτό νικήσαμε. Είχαμε τις ευκαιρίες μας, ήμασταν καλύτεροι και πήραμε αυτό που θέλαμε. Είμαστε στην κορυφή και ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε εκεί. Το λέμε και το πιστεύουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας», μας είπε αρχικά και πρόσθεσε για το νικηφόρο σερί που έχει η ομάδα:
«Είναι αλήθεια πως έχουμε πολύ καλή ψυχολογία και αυτό φαίνεται. Δεν είναι τυχαίο το νικηφόρο σερί που έχουμε. Είναι πολύ σημαντική η ψυχολογία που έχουμε αλλά και αυτό που χτίζουμε με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη. Μας έχει βοηθήσει και σε αυτό το κομμάτι, ακολουθούμε τις οδηγίες του και βλέπουμε πως παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι».
Για τον Σάββα Πουρσαϊτίδη και το νέο… αέρα που έφερε στην ομάδα: «Κατ’ αρχήν, ο κάθε προπονητής διαφορετικός. Ο κάθε ένας έχει και διαφορετικό πλάνο και στον τρόπο που δουλεύει και όλα. Μας έχει δώσει πολλά, χωρίς να θέλω να θίξω τον προηγούμενο προπονητή. Δουλεύαμε σκληρά από την αρχή της σεζόν όμως κάποια πράγματα δεν μας έβγαιναν στο γήπεδο. Η δουλειά παραμένει σκληρή στην προπόνηση και προσαρμοζόμαστε ανάλογα με τον αντίπαλο. Μας έδωσε περισσότερη ελευθερία στις κινήσεις μας. Είναι πιο έντονο το κλίμα ότι μπορούμε και μας το μεταφέρει αυτό με τη δουλειά που γίνεται και τις απαιτήσεις που έχει. Είναι ένας προπονητής που δίνει ευκαιρίες σε όλους και το δείχνει».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος της Σαλαμίνας μας δίνει πολλή ψυχολογία. Είναι απίστευτοι σε κάθε παιχνίδι. Και χθες ήταν εκεί να μας στηρίξουν. Είτε εντός έδρας, είτε εκτός, πάντα είναι εκεί. Και εκεί τους θέλουμε μέχρι το τέλος».
Για το επόμενο παιχνίδι με την Αγία Νάπα και το φινάλε του πρωταθλήματος: «Η Αγία Νάπα έδειξε ότι είναι καλή ομάδα και μέσα στην έδρα της θα μας δυσκολέψει. Το ξέρουμε, και λόγω του γηπέδου, και το ότι πήρε μία σημαντική νίκη χθες απέναντι στον Ερμή. Πρέπει όμως να επικεντρωνόμαστε στους εαυτούς μας, να πάμε με καθαρό μυαλό, με καλή ψυχολογία για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος για μας, άλλωστε για αυτό πρέπει πάντα να παλεύει η Νέα Σαλαμίνα. Όσο αφορά τη συνέχεια, εγώ προσωπικά δεν θέλω να βιάζομαι. Όταν βλέπεις μακριά… θα σκοντάψεις».
Για το πως περιμένει τη μάχη του τίτλου: «Είμαστε στην κορυφή και εκεί θα προσπαθήσουμε να μείνουμε. Από εκεί και πέρα, είναι έξι ομάδες που παλεύουν και για την άνοδο και για το τρόπαιο. Εμείς με τη σειρά μας βλέπουμε μόνο την ομάδα μας. Ξέρουμε ότι όλα είναι στα πόδια μας, γι’ αυτό και δεν βλέπουμε το τι κάνουν οι άλλες ομάδες».
Για τη σεζόν γενικότερα: «Είναι μία δύσκολη σεζόν στη β’ κατηγορία. Έχει αρκετές ομάδες που παλεύουν και στα ψηλά και στα χαμηλά, έχοντας ισάξια ρόστερ. Εγώ θεωρώ πως είναι πιο δύσκολη από την α’ κατηγορία. Έμειναν εννιά παιχνίδια τα οποία βλέπουμε ως τελικούς. Θέλω να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να βγούμε με αυτό τον τρόπο στην α’ κατηγορία. Το αξίζει και ο κόσμος μας. Είναι πολύ μεγάλη η στήριξή τους».

Κύπρος Εγγλέζος