Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος ήταν πρωταθλητής και το 2020 και το 2019 στο Open 13, δεν κατάφερε να προκριθεί στους 4 καλύτερους της Μασσαλίας, με τον Ρομάν Σαφιούλιν (Νο163), να τον αποκλείει στα προημιτελικά του τουρνουά μετά από μια ώρα και 35 λεπτά μάχης με 2-0 (6-4, 6-4).
Ο Νο4 στον κόσμο και Νο1 του ταμπλό δυσκολεύτηκε κόντρα στον 24χρονο Ρώσο, ο οποίος φάνηκε από την έναρξη του αγώνα πως δεν ήταν διατεθειμένος να εξασφαλίσει την είσοδό του στα ημιτελικά του Τουρνουά.
Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε 10 άσους και το πάλεψε, βγάζοντας πολύ σημαντικές άμυνες, γεγονός που αποδεικνύεται από τα 11 (από τα 13) break point που έσωσε.
Ο Σαφιούλιν ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικός και απέφυγε το 3ο set, πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του και προκρίθηκε στον παρθενικό ΑΤΡ ημιτελικό της καριέρας του. Εκεί, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ και Ίλια Ιβάσκα.
Για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τενίστα που βρίσκεται εκτός του Top100 της παγκόσμιας κατάταξης.
Τότε, ήταν ο Ρικάρντας Μπεράνκις (Νο103) που τον είχε κερδίσει στον 2ο γύρο του 250αριού τουρνουά της Μετς, στη Γαλλία. Τώρα, είναι ο Ρόμαν Σαφιούλιν, που και πάλι επί γαλλικού εδάφους, πετυχαίνει ιστορική νίκη.