Τεράστιο το ενδιαφέρον που παρουσιάζει το φετινό πρωτάθλημα στο φούτσαλ, όπου η τελευταία αγωνιστική αναμένεται να καθορίζει αρκετά, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στη β’ φάση της διοργάνωσης.
Και για να θυμίσουμε πως θα αναδειχθεί ο νέος πρωταθλητής, φέτος στα πλέι οφ θα παίξει ο πρώτος της κατάταξης με τον τέταρτο και ο δεύτερος με τον τρίτο με στόχο μια θέση στον τελικό.
Η ιδιαιτερότητα όμως, είναι πως στη β’ φάση μεταφέρονται οι νίκες στα μεταξύ, και θα πρέπει οι ομάδες να συμπληρώσουν συγκεκριμένο αριθμό νικών.
Αν μια ομάδα λοιπόν, έχει πάρει τρεις ή τέσσερις νίκες στην κανονική διάρκεια (βλ. 4-0 ή 3-1), τότε αυτή που θα φτάσει πρώτη στις πέντε θα πάρει την πρόκριση στον τελικό.
Αν οι δύο ομάδες είναι στο 2-2 ή στο 0-0 (τέσσερις ισοπαλίες) τότε την πρόκριση στους τελικούς θα πάρει η ομάδα που θα φτάσει στις τρεις νίκες. Με τα ίδια ακριβώς δεδομένα θα διεξαχθούν και οι τελικοί.
Τα δεδομένα μέχρι στιγμής και με βάση το ότι η κατάταξη δεν αλλάζει στη τελευταία αγωνιστική έχουν ως εξής:
-Θα έχουμε τα ζευγάρια ΑΠΟΕΛΑΕΚ και ΑΕΛΟμόνοια στη β’ φάση. 
-Το ΑΠΟΕΛ προηγείται με 3-0 στις νίκες, ενώ εκκρεμεί η τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση.
ΑΕΛ προηγείται με 1-0 στις νίκες (δύο ισοπαλίες), με την τελευταία αναμέτρηση να απομένει.
Καταληκτικά, η τελευταία αγωνιστική μπορεί να καθορίσει πολλά, ως προς τους πρώτους αγώνες της β’ φάσης. Θα είναι διαφορετικά τα δεδομένα για παράδειγμα εάν το ΑΠΟΕΛ πραγματοποιήσει τέταρτη νίκη κόντρα στην ομάδα της Λάρνακας, και διαφορετικά εάν η Ομόνοια ισοφαρίσει την ΑΕΛ.

Το πρόγραμμα της τελευταίας 20ης αγωνιστικής:
Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου
ΑΕΚΑΠΟΕΛ (20:00)
ΑΕΛΟμόνοια (20:45)
Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου
Αραράτ – Ανόρθωση (19:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΠΟΕΛ 95-53 46
2. ΑΕΛ 81-51 41
3. Ομόνοια Λευκωσίας 71-45 34
4. ΑΕΚ Λάρνακας 63-63 27
5. Ανόρθωση 52-91 11
6. Αραράτ 40-99 7

Κύπρος Εγγλέζος