Θρίλερ με αίσιο τέλος στη νεκρή ζώνη στην Αθηένου καθώς το 4χρονο κοριτσάκι που αγνοείτο τελικά μετά από πολλές ώρες εντοπίστηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα.

Η περιπέτεια για την 4χρονη άρχισε τα ξημερώματα όταν μαζί με την οικογνεία της επιχείρησαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές. Το μικρό κοριτσάκι μαζί με την δίδυμη αδελφή της διέλαθαν της προσοχής των γονέων τους με αποτέλεσμα να χαθούν. Το ένα παιδάκι εντοπίστηκε τα ξημερώματα από μέλη των Ηνωμένων Εθνών να περιφέρεται σε κακή κατάσταση μόνο και αβοήθητο, ενώ το δεύτερο για αρκετές ώρες αγνοείτο.

Σε αυτήν εδώ την περιοχή εντοπίστηκε το τετράχρονο κοριτσάκι, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να χτενίζουν την ευρύτερη περιοχή σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί και το δίδυμο αδελφάκι του.

«Φαίνεται ότι στην προσπάθεια για να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές …. να έχασαν τα παιδιά τους σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Πλήρης κινητοποίηση

Στην προσπάθεια για εντοπισμό του μικρού κοριτσιού πέραν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες σήκωσαν και ελικόπτερο, συνέδραμαν και εθελοντές οι οποίοι χτενίσαν την ευρύτερη περιοχή με ότι μέσο διέθεταν. Ενώ σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε και η κοινότητα της Αθηένου. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών σε μια λιτή τοποθέτηση του ανέφερε ότι τα ΗΕ στηρίζουν τις έρευνες για εντοπισμό του παιδιού.

«Είναι δύσκολη η προσπάθεια … εν δύσκολο να βρεθεί θέλει πολλούς», ανέφερε ο εθελοντής, Νίκος Καφουρης.

«Μας εζητήθηκε και βοήθεια για τον εντοπίσμό», δήλωσε ο Δήμαρχος της Αθηένου, Κυριάκος Καρεκλάς.

Το πρώτο κοριτσάκι το οποίο εντοπίστηκε στη νεκρή ζώνη, αφού έλαβε την απαραίτητη φροντίδα, παραδόθηκε μέσω της δικοινοτικής Επιτροπής στους γονείς του, ενώ το ίδιο θα γίνει και με την δίδιμη αδελφούλα της.