Οι κίτρινες κάρτες που δέχθηκαν/θα δεχθούν οι ποδοσφαιριστές μέχρι το φινάλε της α’ φάσης του πρωταθλήματος θα διαγραφούν με την έναρξη των πλέι οφ, όχι όμως οι ποινές για όσους συμπληρώσουν απαγορευτικό αριθμό.
«Με τη συμπλήρωση της Α΄Φάσης του Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας, (26 αγωνιστικές), όσες κίτρινες κάρτες έχουν δεχθεί οι ποδοσφαιριστές ή προπονητές ή οποιοιδήποτε άλλοι στο Πρωτάθλημα αυτό θα διαγράφονται και θα ξεκινούν στη Β’ Φάση του Πρωταθλήματος από μηδενική βάση», σημειώνεται στο ένα σημείο των πειθαρχικών κανονισμών, αλλά όπως επίσης καταγράφεται, η ποινή όσων συμπληρώσουν απαγορευμένο αριθμό κίτρινων καρτών, θα μεταφερθεί κανονικά:
«∆ιευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που υπάρχει ποινή από κίτρινες κάρτες με το τέλος της Α’ Φάσης του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας θα εκτίεται στον αμέσως επόμενο αγώνα της Β’ Φάσης του Πρωταθλήματος».

Σημειώνουμε επίσης ότι διατηρείται το δικαίωμα της κάθε ομάδας να επιλέξει σε ποιο από τα δύο προσεχή της παιχνίδια θα εκτίσει την ποινή του ο ποδοσφαιριστής ή οι ποδοσφαιριστές:
«Με την συμπλήρωση απαγορευμένου αριθμού παρατηρήσεων σε ποδοσφαιριστή ή προπονητή ή οποιοδήποτε άλλο, θα δικαιούται το σωματείο να επιλέξει σε ποιον από τους δυο αμέσως επόμενους αγώνες του ιδίου Πρωταθλήματος θα εκτίσει την ποινή του. Το δικαίωμα αυτό θα μπορεί να το εξασκήσει εφόσον αποστείλει επιστολή προς την Ομοσπονδία την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την συμπλήρωση του απαγορευμένου αριθμού παρατηρήσεων. Σε περίπτωση που δεν αποσταλεί επιστολή εντός της πιο πάνω χρονικής προθεσμίας, τότε θα αποκλείεται τον αμέσως επόμενο αγώνα που του επιβλήθηκε η ποινή (εννοείται ότι η ποινή θα εκτίεται υποχρεωτικά στο Πρωτάθλημα που συμπλήρωσε τον απαγορευμένο αριθμό παρατηρήσεων)».

Να σημειώσουμε επίσης ότι και στα πλέι οφ, ισχύει ο ίδιος αριθμός κίτρινων καρτών:
«Ποδοσφαιριστής ή προπονητής ή οποιοσδήποτε άλλος ο οποίος παρατηρήθηκε σε διαφορετικούς αγώνες, σε αγώνα Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας στη Β’ Φάση αποβάλλεται από τον επόμενο αγώνα της ίδιας διοργάνωσης, ως ακολούθως:
(i) Με τη συμπλήρωση των πρώτων τριών παρατηρήσεων θα αποκλείεται αυτόματα από τον αμέσως επόμενο αγώνα της ίδιας διοργάνωσης.
(ii) Με τη συμπλήρωση συνολικά έξι παρατηρήσεων θα αποκλείεται αυτόματα από τον αμέσως επόμενο αγώνα της διοργάνωσης.
(iii) Mε τη συμπλήρωση συνολικά οκτώ παρατηρήσεων θα αποκλείεται αυτόματα από τον αμέσως επόμενο αγώνα της ίδιας διοργάνωσης.
(iv) Μετά τη συμπλήρωση συνολικά οκτώ παρατηρήσεων, για κάθε επόμενη παρατήρηση θα αποκλείεται αυτόματα από τον αμέσως επόμενο αγώνα της ίδιας διοργάνωσης».

Ανδρέας Βεντούρης