Η εισαγγελία του Μιλάνου ζήτησε την έκδοση και ένταλμα σύλληψης για τον Ρομπίνιο μετά την αμετάκλητη καταδίκη του σε εννιά χρόνια κάθειρξης για τον ομαδικό βιασμό μιας 22χρονη Αλβανίδας σε κλαμπ της ιταλικής πόλης το 2013.
Την Τρίτη (15/02) οι εισαγγελείς υπέβαλαν το αίτημα για τον Ρομπίνιο και τον φίλο του Ρικάρντο Φάλκο στο ιταλικό υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο πρέπει τώρα να στείλει τις ειδοποιήσεις στις αρχές της Βραζιλίας, αν και φαίνεται ξεκάθαρο ότι δεν θα εκδοθούν, καθώς το σύνταγμα της Βραζιλίας δεν επιτρέπει την έκδοση των πολιτών τους.
Με την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης, ο πρώην αστέρας των Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Μάντσεστερ Σίτι και μεταξύ άλλων συλλόγων, θα μπορούσε να συλληφθεί εάν έφευγε από τη χώρα του και βρισκόταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα που έχει συμφωνία έκδοσης με την Ιταλία.
Στις 19 Ιανουαρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας επιβεβαίωσε την καταδίκη, αφού απέρριψε την έφεση που κατέθεσαν οι δικηγόροι του πρώην ποδοσφαιριστή.
Ο Ρομπίνιο και άλλα πέντε άτομα καταδικάστηκαν για ομαδικό βιασμό, ενας εκ των κατηγορουμένων καταδικάστηκε επίσης σε εννιά χρόνια φυλάκιση, ενώ οι άλλοι τρεις παραμένουν φυγόδικοι.