Nίκη με 3-2 για την ΑΕΛ απέναντι στη Δόξα με τους νεοφερμένους Μαρόσα και Μιλιντσεάνου να της δίνουν τη νίκη. Τόσο ο Μαρόσα, όσο και ο Μολδαβός δείχνουν ότι έχουν ανεβάσει επίπεδο την ΑΕΛ, δίνοντάς της παράλληλα και το… εύκολο γκολ.
Το ματς άρχισε με την ΑΕΛ να έχει την κατοχή και την πρώτη καλή στιγμή. Ο Μαρόσα σκόραρε στο 6’ όμως το γκολ ακυρώθηκε, καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του πριν επιχειρήσει το σουτ. Εξαργύρωσε όμως την υπεροχή της η ομάδα της Λεμεσού με τον Μαρόσα να σκοράρει από την άσπρη βούλα στο 19’. Η Δόξα απάντησε άμεσα μιας και ο Σάσι στο 21’ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στη δεξιά κάθετη δοκό κι έπειτα να καταλήξει στα δίχτυα. Ο ξέφρενος ρυθμός συνεχίστηκε και στο 29’ ο Μιλιντσεάνου χρίστηκε σκόρερ σε μία φάση που χρειάστηκε να επέμβη ο VAR. Το σουτ του Μολδαβού, απομακρύνθηκε από τον Καραμανώλη με τον VAR να υποδεικνύει στον Θεουλή πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Η Δόξα αντέδρασε εκ νέου με τον Σαντίκ να ισοφαρίζει στο 36’ με το 2-2 να είναι και αποτέλεσμα ημιχρόνου.
Μετά την ανάπαυλα, η ΑΕΛ είχε την υπεροχή και βρήκε και τρίτο γκολ στο 63’ ξανά με τον Μιλιντσεάνου, έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια των παικτών του Σάββα Παντελίδη. Η Δόξα απείλησε, κατέγραψε ευκαιρία με τον Μπένι, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε. Η ΑΕΛ επέστρεψε στις νίκες, η Δόξα κατέγραψε άλλη μία ήττα στο πρωτάθλημα και παραμένει σε… επικίνδυνη θέση εν όψει των πλέι αόυτ.

ΑΕΛ (Σ. Παντελίδης): Μέγιερι, Τεσέιρα, Σάντος (85′ Αντωνίου), Έουλερ, Παπαφώτης (75′ Ρέινολντς), Μαζάν (46′ Τόρες), Σωτηρίου, Μιλιτσεάνου (82′ Μαΐντεβατς), Ριστέφσκι, Μπαλντέ (46′ Ριέρα), Μαρόσα
Στον πάγκο: Κεραυνός, Εβόρα, Φραντζής, Ντάβερβελντ, Τσέποβιτς

Δόξα (Η. Χαραλάμπους): Σισκόφσκι, Σάιθ (74′ Τιτζανί), Ασαμόα, Σαντίκ, Αντάμοβιτς (74′ Ντρολέ), Καραμανώλης, Κυριάκου (34′ Κοβάσεβιτς), Εμπραλίτζε, Μέσκα, Σάσι (61′ Μπένι), Κέρλα
Στον πάγκο: Πρινιωτάκης, Οικονομίδης, Ποντικός

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαρόσα / Ασαμόα (6η), Σάιθ, Κέρλα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 330
ΣΚΟΡΕΡ: 19′ πεν. Μαρόσα, 29′, 63′ Μιλιντσεάνου / 21′ Σάσι, 36′ Σαντίκ
ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Σάντος, Έουλερ, Ριέρα (5), Ντάφερφελντ, Ρέινολντς (2) / Κοβάσεβιτς, Αντάμοβιτς (7), Ασαμόα (5), Μέσκα, Καραμανώλης, Σισκόφσκι (2)
Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός: Βασιλείου Αδάμος
4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Νικολάου Γιώργος
AVAR: Ηροδότου Ξένια
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

Η ENHMEΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Έναρξη στον αγώνα.
4′
Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο Μιλιντσεάνου μπήκε στη περιοχή, έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, το πλασέ του Μπαλντέ βρήκε στον Μαρόσα και απομακρύνθηκε.
6′ Ο Μαρόσα μπήκε στην περιοχή, κέρδισε την κόντρα από τον Καραμανώλη και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σισκόφσκι. Το γκολ ακυρώνεται, καθώς η μπάλα χτύπησε στο αριστερό του χέρι και στρώθηκε μπροστά του, πριν σκοράρει.
17′ Πέναλτι για την ΑΕΛ.
Ο Σάντος δοκίμασε να γυρίσει τη μπάλα στην περιοχή, η οποία βρήκε στο ανοικτό χέρι του Κυριάκου. Μετά από εξέταση της φάσης στο on-field review από τον Χρυσοβαλάντη Θεουλή, έδειξε την άσπρη βούλα.
19′ ΓΚΟΛ 1-0: Εύστοχος από τα 11 βήματα ο Μαρόσα. Ακίνητος στο κέντρο ο Σισκόφσκι, στην αριστερή του γωνία η μπάλα. Δείτε ΕΔΩ το γκολ.
21′ ΓΚΟΛ 1-1: Εκτέλεση φάουλ του Εμπραλίτζε, έπιασε τη κεφαλιά ο Σάσι, η μπάλα βρήκε και στον Μιλιντσεάνου, και κατέληξε στα δίχτυα. Δείτε ΕΔΩ το γκολ.
23′
Ο Μπαλντέ μπήκε στη περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
29′ ΓΚΟΛ 2-1: Μετά από σουτ του Μιλιντσεάνου, μέσα από φάση διαρκείας στα καρέ του Σισκόφσκι, ο Καραμανώλη απομάκρυνε προ της γραμμής. Η φάση εξετάστηκε από το VAR και άλλαξε την αρχική απόφαση, υποδεικνύοντας στον ρεφ ότι η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή τέρματος. Δείτε ΕΔΩ το γκολ.
34′
Aλλαγή για τη Δόξα. Ο Κοβάσεβιτς αντί του Κυριάκου.
36′ ΓΚΟΛ 2-2: Δυνατό σουτ του Σαντίκ από το ύψος της περιοχής μετά από ασίστ του Ασαμόα, η μπάλα στη δεξιά γωνία του Μέγιερι. Δείτε ΕΔΩ το γκολ.
40′
Κίτρινη στον Ασαμόα που είναι η 6η.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ 2-2

Έναρξη του β’ ημιχρόνου με διπλή αλλαγή για την ΑΕΛ. Τόρες και Ριέρα αντί Μαζάν και Μπαλντέ.
46′
O Mαρόσα πάτησε περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ με τον Σισκόφσκι να διώχνει.
50′ Γύρισμα του Κοβάσεβιτς από τα αριστερά, έκανε την προβολή ο Σαντίκ με τη μπάλα να περνάει έξω. Εκτεθειμένος όμως ο αριστερός μπακ της Δόξας.
51′ Κίτρινη στον Σάιθ.
61′ Αλλαγή για την Δόξα. Ο Σάσι έξω, με τον Μπένι να περνάει στη θέση του.
63′ ΓΚΟΛ 3-2: Ωραία ομαδική προσπάθεια από την ΑΕΛ. Ο Τόρες έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Μιλιντσεάνου έκανε το σουτ που κατέληξε στα δίχτυα, παρά τη προσπάθεια του Κέρλα.
66′
Γύρισμα του Ασαμόα στον Μπένι που έκανε το σουτ, ο Μέγιερι έπεσε στη γωνία του και έδιωξε.
70′ Ο Σισκόφσκι αποσοβεί το το 4-2 έπειτα από κεφαλιά του Μιλιντσεάνου.
74′ Αλλαγές για τη Δόξα. Ο Ντρολέ και ο Τιτζανί στις θέσεις των Αντάμοβιτς και Σάιθ.
75′ Αλλαγή και για την ΑΕΛ. Ο Ρέινολντς στη θέση του Παπαφώτη.
77′ Κίτρινη στον Μαρόσα.
82′ Αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Μιλιντσεάνου πέρασε εκτός, με τον Μαΐντεβατς να τον αντικαθιστά.
85′ Αλλαγή για την ΑΕΛ. Αντωνίου αντί του Σάντος.
Πέντε λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.
90+2′
Κίτρινη στο Κέρλα.
90+4′ Πάτησε περιοχή ο Μαΐντεβατς που έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία.
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 3-2

Δείτε φωτορεπορτάζ: