Ο 55χρονος βετεράνος ποδοσφαιριστής, Νταβίντ Ζινολά, ο οποίος έκανε λαμπρή καριέρα, ιδιαίτερα στα γήπεδα της Αγγλίας με τις Νιούκαστλ και Τότεναμ, αλλά και στη Γαλλία με την Παρί Σεν Ζερμέν, μίλησε στη Le Parisien για τον Λιονέλ Μέσι, τον Κιλιάν Εμπαπέ, αλλά και την ομάδα.

Ο παλαίμαχος Γάλλος υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που να μην μπορεί να νικήσουν οι Παριζιάνοι. Παράλληλα, εκθείασε τον Εμπαπέ τονίζοντας ότι έχει όλα τα προσόντα για να γίνει ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής, ενώ υποστήριξε ότι ο Μέσι πήγε στην Παρί για να τελειώσει εκεί την καριέρα του.

«Η Παρί μπορεί να νικήσει όλες τις ομάδες στον κόσμο λόγω των μεγάλων ταλέντων που διαθέτει, όπως ο Μέσι, ο Νεϊμάρ, ο Εμπαπέ, ο Ντι Μαρία, ο Βεράτι», υποστήριξε ο 55χρονος, ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε στον Λιονέλ Μέσι και στην προσαρμογή του στην ομάδα του Παρισιού.

«Πάντα λέω ότι μετά από 13 χρόνια στην Μπαρτσελόνα η προσαρμογή στα 34 σου σε ένα άλλο περιβάλλον είναι δύσκολη. Ακόμα κι αν είσαι ένας από τους καλύτερους στον χώρο, σωματικά είναι δύσκολο να προσαρμοστείς. Στην Μπαρτσελόνα επίσης, έπαιζε όλη η ομάδα για αυτόν, έπαιζε για την ομάδα και ήξερε τα πάντα, τους συμπαίκτες του, την ομάδα, τον σύλλογο, την πόλη. Στο Παρίσι είναι διαφορετικά.

Ο ερχομός του Μέσι, σε επίπεδο media, είναι εξαιρετικός για την Παρί, αλλά δεν ξέρεις αν θα λειτουργήσει στο αθλητικό κομμάτι. Αν βάλω τον εαυτό μου στη θέση του Μέσι, νομίζω ότι η άφιξή του στην Παρί ήταν περισσότερο για να τελειώσει την καριέρα του, επειδή ο αντίκτυπος των μέσων ενημέρωσης ήταν τεράστιος, κάτι που μπορεί να τον φθείρει. Πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον, που είναι ο Εμπαπέ.

Ο Κιλιάν δεν έχει εμπόδια και μπορεί να πετύχει ό,τι θέλει. Αν αποφασίσει να μείνει στην Παρί ή να πάει στη Ρεάλ ή στην Αγγλία ή στην Μπαρτσελόνα, έχει τόση ποιότητα που μπορεί να κάνει τη διαφορά ανά πάσα στιγμή. Όταν έχεις τόσο ταλέντο, το μεγαλύτερο προσόν που μπορείς να αποκτήσεις είναι η θέληση και αν το συνδυάσεις με μεγάλο ταλέντο μπορείς να φτάσεις παντού. Ο Εμπαπέ έχει τα προσόντα να γίνει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, δεν υπάρχει αμφιβολία».